Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δύο μετάλλια για την Ολυμπιάδα Κομοτηνής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Μπορεί ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης να έχασε το ένα σίγουρο στο ύψος εξαιτίας της γκάφας του να ξεχάσει το δελτίο, ωστόσο υπήρξαν δυο ακόμα θρακιώτες αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο
                         ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ


Με δύο μετάλλια στις αποσκευές της, παρά την απώλεια του «σίγουρου» του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος, επέστρεψε στην Θράκη η αποστολή της Ολυμπιάδας Κομοτηνής από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που φιλοξενήθηκε Τρίτη και Τετάρτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρόκειται για τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν η Θεοδοσία Νακοπούλου και ο Γιώργος Φουρουντζόπουλος στα 400μ γυναικών και το έπταθλο των ανδρών αντίστοιχα.

Η Θεοδοσία Νακοπούλου ανέβηκε βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση στα 400 μέτρα με επίδοση 58.65’’ (πίσω από την Αργυρώ Πιντή του ΠΑΟΚ που έτρεξε σε 56.32’’ και την Δέσποινα Μουρτά της Ολυμπιάδς Πατρών που έκανε 58.01’’). Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φουρουντζόπουλος έπιασε με τις επιδόσεις του τους 4.461 βαθμούς και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον Χρίστο Χριστοφόρου (της ΓΕ Μεσσαράς) που είχε 4.943 βαθμούς και τον Θανάση Τσούκο (του Ποσειδώνα Σύρου) με μάζεψε 4.506.

Στην βαθμολογία, αξίζει να σημειωθεί πρωταθλήτρια ομάδα στους άνδρες αναδείχθηκε σχετικά εύκολα ο Ολυμπιακός με 55 βαθμούς έναντι 29 του δεύτερου Παναθηναϊκού, ενώ στις γυναίκες έγινε μεγαλύτερη μάχη μέχρι να κατακτήσει τον τίτλο ο Πανελλήνιος με 44,5 βαθμούς έναντι 32 της ΑΕΚ. Αυτό που ξεχώρισε πάντως αναμφισβήτητα στην διοργάνωση ήταν το νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 7.63’’ που πέτυχε στα 60 μέτρα με εμπόδια ο δραμινός πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης. Ακόμα, στο διήμερο των αγώνων ξεχώρισαν τα 8.05μ του Λούη Τσάτουμα στο μήκος, τα 5,70μ που πήδηξε στο επικοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης και φυσικά το 2,29μ που πέρασαν στο ύψος τόσο ο Δημήτρης Χονδροκούκης όσο και ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης, έστω και αν ο τελευταίος πήρε μέρος στον αγώνα εκτός συναγωνισμού.

Μετά και την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που φιλοξενήθηκε μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ανήλθε σε οκτώ ο αριθμός των αθλητών μας που έχουν πιάσει τα όρια και έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, σε δύο εβδομάδες, μεταξύ των οποίων και ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης με τον δραμινό Κώστα Δουβαλίδη. Αναλυτικά αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, 9 με 11 του προσεχούς Μάρτη, είναι οι Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ – 5,75 μ.), Κώστας Μπανιώτης (ύψος – 2,31 μ.), Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. εμπ. – 7.64), Λούης Τσάτουμας (μήκος - 8,05 μ.), Ελενα Φιλάνδρα (800 μ.– 2.02.08), Δημήτρης Χονδροκούκης (ύψος – 2,29 μ.), Νίκη Πανέττα (τριπλούν –14,47 μ.) και Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν – 14,16 μ.).

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/