Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο Κομοτηναίος που ανέβηκε στις Άλπεις και συνεχίζει στην Γροιλανδία

Τον Ιούλιο
θα αναρριχηθεί
στα φιόρδ της νότιας
πλευράς του νησιού

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Έβαλαν στόχο την πιο ψηλή κορυφή και την κατέκτησαν. Ο λόγος για τον Κομοτηναίο Βαγγέλη Μπάτζιο, ο οποίος μαζί με τον σύντροφο του ορειβάτη, Ερικ ντε Καμπ, κάτοικο Γαλλίας από την περιοχή Λες Μπόσονς των Άλπεων, σκαρφάλωσαν με επιτυχία μία κλασική διαδρομή των Άλπεων.

Πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο όνειρο κάθε αναρριχητή, να ανέβουν στις Άλπεις, όπου όλα είναι πιθανά. Το μακρινό ταξίδι ξεκίνησε κάτω από δύσκολες συνθήκες για τους δύο νέους, οι οποίοι αγαπούν τη φύση και το έδειξαν. Αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες, αρκεί να το θέλει, εξοπλίστηκαν με τον κατάλληλο ρουχισμό και τα εργαλεία και ξεκίνησαν τη δύσκολη και μακρινή αποστολή τους.

Ξεκίνησαν τη διαδρομή στην καρδιά του χειμώνα και τα έβαλαν με τα στοιχεία της φύσης. Οι θερμοκρασίες στην προσπάθεια των δύο αναρριχητών άγγιζαν τους -15 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά, φοβερή θέληση κατάφεραν να τερματίσουν την κορυφή στα 3.800 μέτρα. Οι περιπέτειες όμως του Βαγγέλη δεν τελείωσαν στις Άλπεις, όπου δεν τον πτόησε ο βαρύς χειμώνας με τις πολικές θερμοκρασίες. Συνέχισαν την προσπάθεια τους, αυτή τη φορά στην Ιταλία.

Ο Βαγγέλης Μπάτζιος ηγήθηκε της αποστολή στο Cogne της Ιταλίας. Επρόκειτο για παγοαναρρίχηση, που ως γνωστόν απαιτεί δεξιοτεχνία, γνώση του αντικειμένου και εξαιρετική φυσική κατάσταση. Η αποστολή τα κατάφερε και τη δεύτερη φορά, βάζοντας ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Μετά τη Γαλλία και την Ιταλία, σειρά τώρα έχει η παγωμένη και μακρινή Γροιλανδία. Έτσι, ο επόμενος σταθμός του περιπλανώμενο αναρριχητή είναι η Γροιλανδία τον Ιούλιο, με μια για μεγάλη αποστολή στα φιόρδ της νότιας πλευράς του νησιού. Περιμένουμε κι από εκεί τα καλά νέα.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/