Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Δερμεντζόπουλου για τις συγχωνεύσεις καταστημάτων του ΙΚΑ

Ο βουλευτής Έβρου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη Γεώργιο με θέμα τις «συγχωνεύσεις-καταργήσεις στο Νομό Έβρου»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ. Σε αυτό προβλέπονται συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων και μετακινήσεις και απολύσεις υπαλλήλων.

Ειδικά για τον νομό Έβρου ο σχεδιασμός που διαμορφώνεται προβλέπεται να επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες δεδομένης της γεωγραφικής του θέσης και του πληθυσμού που πλήττεται βάναυσα σε αυτήν τη συγκυρία.

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ αποδεκατίζεται από τις υπηρεσίες που δεκαετίες προσφέρει. Ένα μεγάλο κομμάτι, αυτό των Εσόδων, θα αποσχιστεί και θα αποδοθεί σε εισπρακτική ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να εισπράττονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το υγειονομικό σκέλος μεταλλάχτηκε σε ΕΟΠΥΥ με θολό ακόμα τον τρόπο λειτουργίας του. Η λειτουργία των ΚΕΠΑ έχει ήδη επιδείξει τις αδυναμίες του συστήματος με τις ταλαιπωρίες που έχει προκαλέσει στους πολίτες.

Η νέα δομή, ειδικά στον νομό Έβρου, με τις συγχωνεύσεις των υποκαταστημάτων θα δημιουργήσει σε όλους τους συναλλασσόμενους πολύ σοβαρά προβλήματα, καθώς θα πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον 100 χλμ για να εξυπηρετηθούν.

Ο αριθμός των υπαλλήλων θα συρρικνωθεί, γεγονός που θα επηρεάσει και την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών, αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας που πλήττεται από την ανεργία και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

εάν προτίθεται να εξετάσει κάποιες αλλαγές στο νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ, ειδικά για τον νομό Έβρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής και χρηστή παροχή των υπηρεσιών του προς τους διοικούμενους.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Έβρου