Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τα άρματα έτοιμα αλλά χωρίς τζιπ μετά το "όχι" του Στρατού

Προβληματισμός για την ασφάλεια και ερωτηματικά για την άρνηση του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ενόψει της αυριανής παρέλασης στο Καρναβάλι Ξάνθης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τα άρματα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού είναι έτοιμα εδώ και λίγες μέρες και βρίσκονται στο Χώρο Κατασκευής, περιμένοντας τη σειρά τους για να εμφανιστούν στη μεγάλη παρέλαση.


Πρόκειται για 4 καινούρα και 3 ανασκευασμένα άρματα, που θα συνοδεύσουν τους πάνω από 10.000 καρναβαλιστές της μεγάλης παρέλασης. Όμως ο φετινός θεσμός αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την άρνηση του Στρατού να παραχωρήσει τα τζιπ που ρυμουλκούν τα άρματα.

Επειδή ο Δήμος δεν διαθέτει τη δαπανηρή υποδομή της Πάτρας με τα ειδικά, μικρά αμαξίδια, η απόφαση που παίρνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πολιτισμού είναι τα άρματα να ρυμουλκηθούν από τρακτέρ. Το μέτρο αυτό, προφανώς θα προκαλέσει αλλαγή στη διάταξη της παρέλασης για να μην έρχονται σε επαφή με πληρώματα αλλά από κάποιους, ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια των θεατών καθώς η φύση των οχημάτων δεν επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν γρήγορα αντανακλαστικά.


Γιατί όχι τζιπ του Δήμου Ξάνθης

Αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν να χρησιμοποιηθούν τζιπ του Δήμου Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ, Δημ. Αστυνομία κλπ), ο αριθμός των οποίων επαρκεί για τα άρματα της φετινής παρέλασης αλλά οι άνθρωποι της διοργάνωσης δεν συζητούν αυτό το ενδεχόμενο. Τέλος, μια σκέψη που υπάρχει είναι να επιστρατευτούν αμπελουργικά τρακτέρ - τα πλέον κατάλληλα- αλλά δεν φαίνεται ότι υπάρχει επαρκής αριθμός στην Ξάνθη.

 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/