Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έρχεται στην Θράκη ο νέος Τούρκος Πρέσβης

Ένα μήνα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, ο Κερίμ Ουράς θα επισκεφθεί Ξάνθη, Κομοτηνή, Φιλλύρα και... Καβάλα
    ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ;


Ένα μήνα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, επισκέπτεται από την προσεχή Πέμπτη την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, ο νέος τούρκος πρέσβης στην χώρα μας Κερίμ Ουράς.

Ο κ. Ουράς θα φθάσει στην Κομοτηνή την Πέμπτη 8 Μαρτίου και θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ξάνθη, την Φιλλύρα αλλά και την Καβάλα και θα έχει επίσημες συναντήσεις με το Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, τους εκπροσώπους των συλλόγων και των σωματείων της μειονότητας, ενώ σχεδιάζεται και επίσκεψή του στα επιμελητήρια Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας για την διερεύνηση του περιβάλλοντος προώθησης επιχειρηματικών συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία επενδύει πολιτικά και στρατηγικά στην Θράκη- και αυτό δεν είναι καινούργιο- και η επίσκεψη του νέου τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, διατηρεί την μακρά παράδοση ανάλογων επισκέψεων ομολόγων του στην περιοχή, σε μια στιγμή μάλιστα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν να είναι παγωμένες, με την ένταση των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα αλλά και τον μεταβατικό χαρακτήρα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στην Θράκη πραγματοποίησε την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του και ο προηγούμενος πρέσβης Χασαν Γκογούς, ενώ ο νέος πρέσβης Κερίμ Ουράς σχεδόν με την ανάληψη των καθηκόντων του έσπευσε να αναφερθεί στη μειονότητα, κάνοντας λόγο για "τούρκους ομογενείς". Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι η επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη θα γίνει σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων στο προξενείο Κομοτηνής, αφού αποχωρεί ο πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς για την Μογγολία και αναμένεται να οριστεί ο διάδοχός του...
 
.