Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το άγνωστο προφίλ του δράστη της ομηρίας στην Κομοτηνή Δ. Μανίκα, όπως το σκιαγράφησε ιστοσελίδα της (πατρίδας του) Αιγιαλείας

-) Ήταν δυο φορές διαζευγμένος και έχει δύο παιδιά από διαφορετικούς γάμους
-) Ζούσε μόνιμα από το 2000 στην Κομοτηνή σε σπίτι που του παραχώρησε η Helesi, στην οποία είχε αποκτήσει θέση προϊσταμένου πριν την απόλυση
-) Για διαταραγμένη προσωπικότητα μιλούν οι παλιοί του συνάδελφοι
-) Επιβεβαιώνεται η κουμπαριά με τον συντοπίτη του ιδιοκτήτη της Helesi Σάκη Ανδριανόπουλο, τον οποίο πυροβόλισε και τραυμάτισε σοβαρά
                       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ
              ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ

Παντρεμένος και χωρισμένος δύο φορές, με 2 παιδιά (ένα από κάθε γάμο), πρώην υπάλληλος στο εργοστάσιο "Αχαϊκά Πλαστικά" και μετά για 11 χρόνια προϊστάμενος στο εργοστάσιο Helesi στην Κομοτηνή, είναι ο 52χρονος αιγιώτης Δημήτρης Μανίκας, που πρωταγωνιστεί στην πρωτοφανή υπόθεση ομηρίας στο εργοστάσιο συμφερόντων του 51χρονου πρώην εργοδότη του, αιγιώτη επιχειρηματία Σάκη Ανδριανόπουλου. Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως Ανδριανόπουλος και Μανίκας υπήρξαν και κουμπάροι!

Ο Δημήτρης Μανίκας από τον Ιούλιο του 2000, ζει μόνιμα στην Κομοτηνή σε σπίτι που του έχει παραχωρηθεί από την εταιρεία, όπως τονίζουν συνάδελφοί του μιλώντας στο filodimos.gr. Λίγο πριν απολυθεί, κατείχε τη θέση του προϊσταμένου στις φορτώσεις του μεγάλου εργοστασίου που παράγει κάδους απορριμμάτων και άλλες ανάλογες συσκευασίες και κιβώτια. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι συνάδελφοι, ο Σάκης Ανδριανόπουλος πρότεινε πέρσι το καλοκαίρι στον πρώην κουμπάρο του να τον αξιοποιήσει σε κάποιο άλλο πόστο, κάτι που όμως ο Μανίκας δεν δέχτηκε κι έτσι επήλθε η απόλυσή του.

Εξάλλου, η ίδια η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της (για να "κατέβει" όμως λίγο αργότερα) αναφέρει πως ο δράστης απολύθηκε στις 31 Αυγούστου 2011, γιατί "επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή, ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας του".

"Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, γιατί ο Μανίκας όντως επεδείκνυε περίεργη συμπεριφορά, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος κατά τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς" τονίζουν υπάλληλοι του εργοστασίου, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο Μανίκας μπήκε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο του Ανδριανόπουλου και αφού πυροβόλησε το βούλγαρο υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοβ στα πόδια, έστρεψε το όπλο προς τον επιχειρηματία τραυματίζοντάς τον στο λαιμό, το χέρι και τα πλευρά. Όταν ο επιχειρηματίας προσπάθησε αιμόφυρτος να διαφύγει, ο Μανίκας τον κυνήγησε αλλά οι άλλοι εργαζόμενοι που έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν να βοηθήσουν τον εργοδότη τους και τον συνάδελφό τους να διαφύγουν. Το καλό της υπόθεσης είναι πως τόσο ο 51χρονος αιγιώτης επιχειρηματίας, όσο και ο 30χρονος βούλγαρος υπάλληλος αλλά και ο αστυνομικός που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του 52χρονου, δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στο εργοστάσιο της Helesi στην Κομοτηνή εργάζονται περίπου 80 άτομα, εκ των οποίων και 4 αιγιώτες.

 
Πηγή:  http://www.filodimos.gr/