Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Ρενταρή για την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ζήτησε να γίνουν άμεσα
προσλήψεις για να καλυφθούν
τα κενά από τις αθρόες
συνταξιοδοτήσεις που έγιναν

            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όλγα Ρενταρή Τέντε κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 2-3-2012 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Λοβέρδο Αντρέα σχετικά « με την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης».

Στην Ερώτησή της η Βουλευτής τονίζει ότι « Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθημερινά εξυπηρετεί μεγάλο πληθυσμιακά όγκο ασθενών. Παρόλα αυτά, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία αυξανόμενη τάση συνταξιοδότησης των υπαλλήλων, διαφόρων ειδικοτήτων και από διαφορετικές ιατρικές μονάδες, που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το ρόλο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και παρακωλύει την παροχή ποιοτικής περίθαλψης στους πολίτες του Νομού.

Επιπροσθέτως, μέχρι σήμερα δεν έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Υγείας η αντικατάσταση του υπό συνταξιοδότηση προσωπικού, έστω και με την εφαρμογή του κανόνα 1/5. Το παραπάνω αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να δράσει άμεσα και να προβεί στην πρόσληψη των επιτυχόντων από την 7κ/2009 προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν μερικώς τα κενά από την αθρόα συνταξιοδότηση υπαλλήλων για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.