Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τραυματίστηκε αστυνομικός σε επίθεση εξαγριωμένου πλήθους στην Κομοτηνή

Οδηγός οχήματος δεν σταμάτησε για έλεγχο και οδήγησε τους τρεις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στον οικισμό στο τέρμα Αδριανουπόλεως όπου δέχτηκαν επίθεση από τους ντόπιους αθίγγανους

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σε ενέδρα εξαγριωμένων έπεσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την περασμένη Τρίτη στην Κομοτηνή όταν επιχείρησαν να πραγματοποίησαν έλεγχο σε οδηγό αυτοκινήτου. Οι ένστολοι προσέγγισαν το όχημα λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι και έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό του προκειμένου να γίνει ο έλεγχος στο όχημα και στον ίδιο. Αυτός όμως όχι μόνο δεν υπάκουσε και δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα. Τρεις αστυνομικοί με τις μηχανές τους αντιλαμβανόμενοι την κίνηση αυτή τον ακολούθησαν και τελικά κατάφεραν να τον σταματήσουν εντός του οικισμού στο τέρμα Αδριανουπόλεως.

Όμως όταν έφτασαν εκεί και σταμάτησαν τις μηχανές τους, τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Ο οδηγός προφανώς μέσω κάποιου κινητού τηλεφώνου είχε ειδοποιήσει γνωστούς τους ότι καταδιώκεται από αστυνομικούς και ζήτησε τη βοήθειά τους. Ορισμένοι περίοικοι θέλοντας παρανόμως να υπερασπίσουν τον οδηγό του οχήματος, που αρνήθηκε τον έλεγχο, κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που απλά θέλησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Η απειλητικές διαθέσεις δεν άργησαν γρήγορα να γίνουν πράξη κατά των τριών ένστολων που δέχτηκαν όχι μόνο φραστική, αλλά και σωματική επίθεση. Μάλιστα κάποιοι από τους περίοικους συμμετείχαν στην επίθεση χρησιμοποιώντας πέτρες και σιδερολοστούς, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Χ» ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Γιώργος Πολυζωίδης. Οι αστυνομικοί άμεσα κάλεσαν ενισχύσεις, αλλά μέχρι να καταφθάσουν, ένας εξ αυτών τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Με μώλωπες γλίτωσε ο ένστολος και έτσι δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Μόνο όταν κατέφθασαν στο σημείο επιπλέον αστυνομικοί με περιπολικά η κατάσταση εκτονώθηκε και έτσι δεν κινδύνεψαν και άλλα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ. Η επέμβαση είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός δράστη, ενώ αναζητείται ακόμα ένας. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/