Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο Πεταλωτής στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κομοτηνής

Δεν έρχονται βλέπετε μόνο οι "γιορτινές" μέρες του Πάσχα, αλλά έρχονται μαζι και οι εκλογές...

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, τη Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Κομοτηνής.


«Ήρθα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά στα παιδιά που φιλοξενούνται εδώ καθώς και να συγχαρώ το προσωπικό και τη διοίκηση του θεραπευτηρίου που πραγματικά καταθέτoυν την ψυχή και τη ζωή τους καθημερινά», τόνισε στις δηλώσεις του.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Θεραπευτηρίου από την Διοικήτρια, κ. Χ. Πάπατζη, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη δεκαετία του 1930 ως ορφανοτροφείο και εξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή, δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται για την προστασία, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, καθώς και την εξαιρετική κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή.

Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στο Θεραπευτήριο, ακόμη περισσότερο απ΄ ό,τι μέχρι σήμερα, πρώτα ως Πολιτεία και μετά ως τοπική κοινωνία.

Θεωρώ θετικό ότι η κρατική επιχορήγηση σε περίοδο κρίσης είναι πιο αυξημένη από τα προηγούμενα χρόνια.

Υπάρχει ανάγκη για διαρκή υποστήριξη αυτού του Ιδρύματος. Ήδη οι εθελοντές που εργάζονται είναι πολλοί και το έργο που παρέχει το Θεραπευτήριο είναι μεγάλο, αλλά πάντα υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

Στη συνέχεια επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «Το άνοιγμα της Διοίκησης και του προσωπικού προς την τοπική κοινωνία είναι μεγάλο», ενώ σημείωσε πως «αξίζει όλοι να επισκεφτούμε το Θεραπευτήριο και να συνδράμουμε ως τοπική κοινωνία, όπως μπορούμε. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από τη δική μας καλημέρα και το προσωπικό, το οποίο παρέχει σημαντικό έργο, έχει ανάγκη υποστήριξης σε κάθε επίπεδο».

Τέλος, δεσμεύθηκε να μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης την εμπειρία του για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Θεραπευτήριο, καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν, ιδίως σε προσωπικό, ενώ ευχήθηκε Υγεία και Δύναμη σε όσους φιλοξενούνται και πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό, το οποίο κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

.