Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πόρτα του ΠΑΣΟΚ στον Τσετίν που οδηγείται σε πρόωρη σύνταξη

Απομένει απλά η τυπική ανακοίνωση του "όχι" του Βενιζέλου
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΞΑΝΘΗΣ



Η τυπική ανακοίνωση αναμένεται στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για την οριστική άρνηση να συμπεριλάβει τον Μάντατζη Τσετίν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.


Όπως ήταν σαφές τις τελευταίες μέρες και έχει γραφεί κατ'επανάληψη στο XanthiPress και σε όλο σχεδόν τον Τύπο της πόλης, η αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής είχε καθοριστική επίπτωση ώστε ο Πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος να αρνηθεί την επιστροφή του Μάντατζη Τσετίν στο ΠΑΣΟΚ.


Νοn Paper Αχ. Τσαρτσάρα;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr στα κεντρικά του κόμματος έφτασε επιστολή που εξηγούσε επακριβώς τους λόγους της άρνησης της Νομαρχιακή Οργάνωσης στο ενδεχόμενο επιστροφής του μειονοτικού βουλευτή.

Έτσι προκύπτει ότι η αποχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και η αναζήτηση στέγης αρχικά στη ΔημΑρ και εν συνεχεία πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν είχε ευτυχή κατάληξη και ο μειονοτικός βουλευτής, αναγκαστικά αποχωρεί από την κεντρική πολιτική. Άλλωστε την ημέρα της αποχώρησης του ανεξάρτητου βουλευτή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το XanthiPress.gr είχε χαρακτηρίσει "μετέωρο βήμα" την πρωτοβουλία του, η οποία τελικώς αποδείχτηκε μοιραία για τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας, στην παρούσα φάση.


Το ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη

Έτσι το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στις εκλογές χωρίς τους δύο απερχόμενους βουλευτές και θα στελεχωθεί κατά πάσα πιθναότητα με τους Π.Σγουρίδης, Δ. Σαλτούρο, Μ. Μπουρχάν, Δ. Δόντσο και αναζητείται το πέμπτο πρόσωπο. Το πρόβλημα με το 5ο άτομο του ψηφοδελτίου είναι ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε επίσημα το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης για το ΠΑΣΟΚ, παρότι έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκλογικές Περιφέρειες Ξάνθης και Ροδόπης είναι οι μοναδικές που δεν ανακοινώθηκαν επισήμως. Στο Ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, πάντως, συμμετέχουν:

Δημήτρης Δόντσος

Μπαράν Μπουρχάν

Δημήτρης Σαλτούρος

Παναγιώτης Σγουρίδης

Όπως είχε προαναγγείλει το XanthiPress.gr αναζητείται μια γυναίκα που από τα κεντρικά κρίνεται απαραίτητη για λόγους ποσόστωσης. Το γεγονός ότι πρέπει να προέρχεται από τη μειονότητα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί με 5ο πρόσωπο άλλο υποψήφιο από τη μειονότητα (και ειδικότερα από την ορεινή περιοχή) που δεν είχε ακουστεί μέχρι σήμερα ή τον Ιμπραήμ Χασάν, που έχει καταθέσει σχετική πρόταση.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/