Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τρέλα: κλάδεψαν τα μισά δένδρα, επικαλούμενοι ότι τα υπόλοιπα δεν ανήκουν στο Δήμο Κομοτηνής!!!

Στην οδό Γ. Καραγιώργη στην Εκτενεπόλ δεξιά στη φωτογραφία τα δένδρα έχουν κλαδευτεί, αλλά όχι η τεράστια λεύκα που διακρίνεται στα αριστερά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αγανακτισμένοι να αναρωτιούνται: "Εμείς δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη;"
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Είδαν με ικανοποίηση τα συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής να καταφθάνουν στη γειτονιά τους, για να κλαδέψουν τα δέντρα, ευπρεπίζοντας έτσι το χώρο, αλλά και αφαιρώντας γέρικα κλαδιά που εγκυμονούσαν κινδύνους για πεζούς και οχήματα. Οι υπάλληλοι διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και ανυψωτικά μηχανήματα εργάστηκαν για μέρες, κλαδεύοντας όμως τελικά τα μισά δέντρα. Και ποια ήταν η απάντησή τους σε κατοίκους που τους ρώτησαν γιατί δεν κλάδεψαν και τα υπόλοιπα, ότι, «αυτά δεν ανήκουν στο Δήμο».


Πρόκειται για μία ακόμα πραγματική ιστορία καθημερινής τρέλας που εκτυλίχτηκε στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην περιοχή της Εκτενεπόλ στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το εμπορικό κέντρο Kosmopolis. Τα δέντρα που βρίσκονται επί της οδού Γιώργη Καραγιώργη κλαδεύτηκαν προς ικανοποίηση των κατοίκων, αλλά όχι και οι τεράστιες λεύκες που βρίσκονται στην παιδική χαρά της γειτονιάς και είναι μάλιστα αυτές που ελλοχεύουν τους περισσότερους κινδύνους. Άλλωστε στο παρελθόν οι κάτοικοι θυμούνται τη λεύκα που είχε υποχωρήσει υπό το βάρος του αέρα και είχε προσγειωθεί πάνω στην πολυκατοικία στην Γ. Καραγιώργη 2 σκεπάζοντας στην κυριολεξία την ταράτσα και τα μπαλκόνια του πρώτου και δεύτερου ορόφου. Τότε είχε προκαλέσει ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, αλλά και φόβο στους ένοικους των σπιτιών. Το σπασμένο δέντρο είχε τότε απομακρυνθεί, χωρίς όμως να υπάρξει καμία πρόβλεψη για τις υπόλοιπες λεύκες.
Οι άνθρωποι της περιοχής ζητούν τα δέντρα να κλαδευτούν, όπως ακριβώς συνέβη και με τα υπόλοιπα δέντρα, και όχι να ξεριζωθούν, Άλλωστε το κλάδεμα είναι μία διαδικασία απαραίτητη για τα δέντρα αφού τα αναζωογονεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του οικοδομικού τετραγώνου πληρώνουν μέσω των κοινοχρήστων κάθε μήνα κηπουρό ο οποίος επιμελείται το «πράσινο» της γειτονιάς. Ένας κηπουρός όμως όπως είναι φυσικό δεν αρκεί για να κλαδέψει δένδρα δεκάδων μέτρων, γι’ αυτό και κλήθηκαν συνεργεία του Δήμου. Άλλωστε και αυτοί επιβαρύνονται οικονομικά πληρώνοντας δημοτικά τέλη υπέρ του Δήμου και της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι εκκλήσεις προς τα συνεργεία του Δήμου να συνεχίσουν το κλάδεμα σε όλα τα δένδρα της γειτονιές έπεσαν στο κενό. Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή δήμαρχο και σύντομα οι υπάλληλοι να ξαναπιάσουν δουλειά ολοκληρώνοντας το κλάδεμα που άφησαν στην κυριολεξία στη μέση.