Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δεν κινδυνεύει με σύλληψη στην Ελλάδα ο θρακιώτης πρώην διοικητής της Εθνικής Φρουράς

Το ένταλμα που εκδόθηκε έχει ισχύ μόνο στην Κύπρο καθώς δεν είναι ευρωπαϊκό, όπως διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, αλλά...


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης ξεκαθάρισε πως ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, ο οποίος είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μαρί, δεν μπορεί να συλληφθεί στην Ελλάδα και να παραδοθεί στις κυπριακές Αρχές.

Ο κ. Τσαλικίδης δεν είχε παρουσιαστεί στη χθεσινή έναρξη της δίκης και το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Κληρίδης είπε ότι καθηκόντως το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι για να συλληφθεί ο κ. Τσαλικίδης θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να υποβάλει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρίνισε επίσης ότι το κατηγορητήριο επιδόθηκε με θυροκόλληση στο σπίτι του κ.Τσαλικίδη, ο οποίος απουσίαζε για λόγους υγείας.

Είπε επίσης ότι ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς θα ειδοποιηθεί σχετικά με την αναβολή της δίκης για τις 18 Μαϊου και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να παρουσιασθεί στο δικαστήριο. Αν παραλείψει να παρουσιασθεί, ανέφερε, τότε θα ληφθούν αποφάσεις για χειρισμό του θέματος.