Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Αυτό αποφάσισαν σε σημερινή τους γενική συνέλευση οι γιατροί, με συντριπτική πλειοψηφία, μέχρι να πληρωθούν σε όλους και εξ’ ολοκλήρου τα δεδουλευμένα


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Σε σημερινή τους γενική συνέλευση, οι γιατροί του Νοσοκομείου Κομοτηνής αποφάσισαν, με συντριπτική πλειοψηφία, να στηρίξουν την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι να πληρωθούν σε όλους και εξ’ ολοκλήρου τα δεδουλευμένα.

Είναι γεγονός ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής πλήρωσε εχθές τις εφημερίες μόλις του Ιανουαρίου αλλά με σημαντικές περικοπές (35% στους ειδικούς,15% στους ειδικευόμενους και όχι υπερβάλλουσες εφημερίες). Οι περικοπές αυτές προστέθηκαν στην μείωση κατά 12% της αμοιβής της εφημερίας.
Οι γιατροί εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για τον τρόπο που θα καταρτισθεί το πρόγραμμα εφημεριών του Μαΐου, μετά την ριζική παρέμβαση της Διοίκησης στα προγράμματα των προηγούμενων μηνών που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των εφημερευόντων σε βαθμό που τα περισσότερα τμήματα του Νοσοκομείου και τα Κέντρα Υγείας να αδυνατούν να λειτουργήσουν με υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο.

Παράλληλα επισήμαναν με ιδιαίτερη περίσκεψη τις σημαντικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πληθυσμού που προκύπτουν από ένα υγειονομικό σύστημα που οδηγείται με αλλοπρόσαλλες (αλλά συνειδητές) επιλογές σε πλήρη κατάρρευση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί αγωνίζονται για το αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμά τους: Να μη δέχονται τον εξαναγκασμό σε απλήρωτη εργασία. Ταυτόχρονα αγωνίζονται για ασφαλή λειτουργία των υγειονομικών μονάδων και επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας για να μπορεί να παρέχει ισότιμη, δωρεάν και υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε όλους τους πολίτες. Σε αυτόν τον αγώνα τους πιστεύουν ότι έχουν την συμπαράσταση όλου του λαού.

25 Απριλίου 2012