Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κομοτηνή

Αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και αφορούν μεταφορά μιας πιάτσας ταξί, απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης  αλλά και δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Με πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, εγκρίθηκαν και θα τεθούν σύντομα σε ισχύ, οι ακόλουθες νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κομοτηνή:

1. Εγκρίνεται τη μεταφορά της πιάτσας ΤΑΞΙ στο ΚΤΕΛ, από την οδό Χρήστου Τσούντα, στην αριστερή πλευρά της οδού Γεωργίου Μαμέλη κατά την κατεύθυνση του μονοδρόμου.
Θα εκτείνεται από την Αίνου έως την Χρήστου Τσούντα και θα αφήνει ελεύθερο χώρο για έξοδο των λεοφωρείων από τον αύλειο χώρο του ΚΤΕΛ προς την Γεωργίου Μαμέλη.
Δύο θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ προσδιορίζονται επί την Χρήστου Τσούντα στην αρχή της καταργηθείσας πιάτσας ΤΑΞΙ, μετά από αίτηση του Συλλόγου «Περπατώ». Στο υπόλοιπο τμήμα της Χρήστου Τσούντα θα επιτρέπεται η στάση και όχι η στάθμευση.

2. Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση φορτηγών και βυτιοφόρων (και γενικά μεγάλων οχημάτων) στο χώρο εμπρός από τον αύλειο χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.

3. Εγκρίνει την δημιουργία μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Αποστόλου Σούζου, απέναντι από το φυσιοθεραπευτήριο του κ. Κουτσούκου Μιχάλη.

4. Α. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος επί του τμήματος της οδού Χαλκοκονδύλη και στην πλευρά αυτής που εφάπτεται του αύλειου χώρου των δικαστηρίων.
Β. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος επί του τμήματος της οδού Χαλκοκονδύλη που παρουσιάζει στενότητα.
Γ. Από την παραπάνω στένωση έως και την οδό Χαριλάου Τρικούπη να επιτρέπεται η στάθμευση επί της οδού Χαλκοκονδύλη, αλλά με τον τρόπο που ορίζει ο ΚΟΚ. δηλαδή παράλληλα προς το πεζοδρόμιο.

5. Εγκρίνει καθιέρωση δύο (2) θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ έξω από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, πριν τη στάση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και στην ανάλογη από αυτήν απόσταση, έτσι ώστε να γίνεται χωρίς πρόβλημα η αποβίβαση-επιβίβαση επιβατών.