Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ξέραμε την Helexpo, μάθετε και την... Alexpo

Δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Εβρου Χριστόδουλου Τοψίδη για την 15η Διεθνή Εκθεση Αλεξανδρούπολης, που θα διεξαχθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο, από 13 ως 16 Ιουλίου
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Το Επιμελητήριο Έβρου αντιλαμβανόμενο τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες, καλούνται σήμερα οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν, αναζητά διεξόδους από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε σε μια αποφασιστική κίνηση ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας – των μελών του Επιμελητηρίου Έβρου, στην αναβάθμιση της Εμπορικής Έκθεσης Αλεξανδρούπολης.
Για πρώτη φορά η έκθεση alexpo διευρύνει τους ορίζοντές της και αποκτά διεθνή χαρακτήρα. Επιμελητήρια ξένων χωρών, εκπρόσωποι διμερών επιμελητηριακών θεσμών και εμπορικών οργανώσεων, αλλοδαποί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι κρατών θα ενισχύσουν με την παρουσία τους την έκθεση της πρωτεύουσας του Έβρου.
Η 15η Διεθνής Έκθεση Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 13 έως 16 Ιουλίου στο χώρο του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, μέσω της προβολής του επιχειρηματικού δυναμικού της. Η έκθεση θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας για τις δοκιμαζόμενες δυνάμεις του Εβρίτικου επιχειρείν, ενώ παράλληλα είναι ένα καινοτόμο βήμα ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ένα όχημα παραγωγής θετικών επιπτώσεων για την τοπική οικονομία.
Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί Work Shops και συναντήσεις των εκθετών και των επιχειρήσεων του Έβρου με αλλοδαπούς εκπροσώπους επιμελητηρίων, οργανισμών και επιχειρηματικών φορέων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την οικονομική ανάπτυξη με τη συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων εισηγητών από την Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία και άλλες χώρες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου και σ’ αυτά θα περιλαμβάνεται η απόδοση τιμής σε επιχειρήσεις του Έβρου, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αποσπάσει βραβεία και πανελλήνιες διακρίσεις.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα αναπτυχθούν ενδιαφέρουσες δράσεις στη πόλη της Αλεξανδρούπολης, ως συμπληρωματικός πόλος προσέλκυσης επισκεπτών.
Να σημειώσω ότι το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί το shopping festival, η έκθεση βιβλίου, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κυρίως το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου, που συγκροτούν ένα φάσμα ελκυστικών προτάσεων για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους καταναλωτές.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΈΒΡΟΥ