Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Επιβεβαίωση ThrakiLive: στο κελί του Εφραίμ ο Τσοχατζόπουλος

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


Στο κελί Νο2 της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο «φιλοξενείτο» μέχρι πρόσφατα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, κρατείται από χθες το πρωί ο Α. Τσοχατζόπουλος. Η συγκεκριμένη πτέρυγα θεωρείται πιο...


προνομιούχα από άλλες, καθώς εκεί κρατούνται συνήθως εργαζόμενοι και όσοι έχουν ζητήσει προστασία για λόγους ασφάλειας. Στον συγκεκριμένο χώρο όπου είχαν κρατηθεί αρχικά οι Απριλιανοί (τώρα έχει απομείνει μόνο ο Ν. Ντερτιλής), τα κελιά είναι μεγαλύτερα, ενώ οι κρατούμενοι μπορούν να προαυλίζονται σε χώρο όπου δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ποινικούς, κυρίως τους «σκληρούς» βαρυποινίτες.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος πέρασε το κατώφλι των φυλακών στις 10.30 χθες το πρωί ντυμένος στα μαύρα, φαινομενικά ψύχραιμος και αγέρωχος, αν και οι πρώτοι που τον παρέλαβαν υποστήριζαν ότι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος.


Ντυμένος στα μαύρα και κρατώντας έναν κόκκινο φάκελο, ο Ακης έφτασε το πρωί στον Κορυδαλλό με μια BMW της Ασφάλειας

Κατά την είσοδό του στο σωφρονιστικό κατάστημα, πολίτης που περνούσε απ' έξω φώναξε δυνατά «άντε να μπουν και οι υπόλοιποι τώρα», αλλά ο τ. υπουργός δεν αντέδρασε, ενώ ψύχραιμος ήταν και σε κάποια σχόλια αντίστοιχα που έκαναν συγκρατούμενοί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε μαζί του δικά του σεντόνια, ενώ μαξιλάρι προμηθεύτηκε από τις φυλακές, ενώ ζήτησε να του φέρουν φόρμες από το σπίτι του και άλλα ρούχα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε μαζί του ένα σακουλάκι με διάφορα φάρμακα και, όπως λέγεται, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να ζητήσει νοσοκομειακή περίθαλψη ή και να διατυπώσει λόγους υγείας σε αίτημα αποφυλάκισής του.


Τα κελιά της συγκεκριμένης πτέρυγας χωρούν 4 κρεβάτια, έχουν τραπέζι, τουαλέτα, νιπτήρα και -κατά πληροφορίες- διαθέτουν τηλεόραση, ενώ μπορούν να δεχθούν κάποιες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις και οικονομικές δυνατότητες του κρατουμένου, μέσα στα νόμιμα όρια. Ο Α. Τσοχατζόπουλος κρατείται μόνος του στο κελί απ' όπου είχε περάσει ο Εφραίμ, κρατούμενοι στο «παραδικαστικό κύκλωμα» κ.λπ.

Στην ίδια πτέρυγα, αλλά σε άλλο όροφο, κατέληξε ο ξάδελφός του Ν. Ζήγρας, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Σε άλλη πτέρυγα (στη Β') οδηγήθηκε μετά την προφυλάκισή του ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης, ενώ στη Γ' πτέρυγα που απέμεινε από τις γυναικείες φυλακές κρατείται η λογίστρια του Α. Τσοχατζόπουλου, Ευφ. Λαμπροπούλου.


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ
«Ανευ αντικειμένου η επιβολή προσωρινής κράτησης»

«Υπερβολική» χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου, Ιωάννης Παγορόπουλος και Γρηγόρης Τσόλιας, οι οποίοι δεν αποκλείεται σε πέντε μέρες να προσφύγουν εναντίον του εντάλματος σύλληψης.

Αντιδρώντας στην απόφαση για την προφυλάκιση αναφέρουν ότι «η υψηλή αναγνωρισιμότητα του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, λόγω της μακράς θητείας του στην πολιτική και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, αποτελεί ένα επιπρόσθετο στοιχείο που καθιστά την επιβολή προσωρινής κρατήσεως και λόγω υπόνοιας φυγής άνευ αντικειμένου».

Αναφερόμενοι στους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε ομόφωνα από ανακριτή και εισαγγελέα η προφυλάκιση του πρώην υπουργού, υποστηρίζουν ότι «ο πρώτος λόγος της βαρύτητας του κακουργήματος είναι υπό διερεύνηση και τούτο θα πρέπει να γίνει στο σύνολο της αποδιδόμενης συνθέτου πράξεως (διάφοροι χρόνοι, διάφορες επιμέρους διαδικασίες, διάφορα συλλογικά όργανα με ευθύνη αποφάσεων, διάφορα πρόσωπα με αρμοδιότητα και ευθύνη αποφάσεων)».

Ο δεύτερος λόγος και o τρίτος λόγος, ότι είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, απλώς δεν υφίστανται.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του «ο κ. Τσοχατζόπουλος σε καμία φάση τής σε εξέλιξη από 20μήνου ευρισκόμενης διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές. Τουναντίον με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση, επιτάχυνση των διαδικασιών. Τελεί σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και έχει παραδώσει συνακόλουθα το διαβατήριό του στις αστυνομικές αρχές. Δεν ανήκει στο Κοινοβούλιο από το φθινόπωρο του 2007, δεν έχει καμία άλλη επίσημη ιδιότητα. Κάθε πτυχή της δραστηριότητάς του ελέγχεται από τις διωκτικές αρχές. Εντούτοις αιτιολογείται εκ μέρους των Αρχών επιβολή προσωρινής κρατήσεως με υπόνοια φυγής και τέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων, χωρίς όμως -κατά την άποψή μας- να προκύπτουν ειδικά στοιχεία από τη δικογραφία που να στηρίζουν τις εν λόγω αποδοχές».

 
Πηγή:  http://www.ethnos.gr/