Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αίσθηση από την απουσία Μπαμπασίδη στo ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ροδόπη

Είχε παραιτηθεί από την θέση του Συντονιστή Τομέα Στρατηγικής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ για να κατεβεί ως υποψήφιος αλλά...

    ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Αίσθηση προκάλεσε στους μη γνωρίζοντες η απουσία του ονόματος του Κυριάκου Μπαμπασίδη από την λίστα των υποψηφίων της ΝΔ στο νομό Ροδόπης που ανακοινώθηκε πριν λίγο. Βέβαια, σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε επισημάνει ότι δεν έπρεπε να δέσετε και κόμπο την παρουσία του, ωστόσο τα πράγματα διαφέρουν πολύ σε σχέση με όσα είχαν συμβεί και έμεινε εκτίος και στις εκλογές του 2009.

Ο Μπαμπασίδης με επιστολή του προς τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκαρατίας είχε δηλώσει  την παραίτησή του από τη θέση του Συντονιστή Τομέα Στρατηγικής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κώλυμα σε ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις προσεχείς εκλογές. Επομένως, είχε σκοπό καταρχήν να κατέβει.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαμπασίδης αφού ευχαριστούσε στην συγκεκριμένη επιστολή τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δήλωνε  την παραίτησή του «προκειμένου να μην υπάρχει κανένα τυπικό κώλυμα σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες, αποφάσεις και εγκυκλίους του κόμματος, σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου στις επόμενες εθνικές εκλογές, ώστε να συμβάλλω και εγώ με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό, στην μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου μας και του Κόμματος για την απαρχή μιας νέας εποχής για την χώρα μας».


Επίσης, ο κ. Μπαμπασίδης είχε καταθέσει αίτηση για υποψηφιότητα και μάλιστα στην ΝΟΔΕ Ροδόπης δίνοντας και τα απαραίτητα 300 ευρώ. Τι έγινε τότε και κόπηκε;
 
Κάποιοι λένε ότι του την φύλαγαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ναλμπάντης, τους οποίους είχε φωτογραφήσει με σκληρές εκφράσεις όταν είχε αποσυρθεί από την κούρσα το 2009. Και τον έκοψαν με παρέμβαση στα κεντρικά, παρόλο που και ο Μπαμπασίδης διέθετε εκεί τις προσβάσεις του.
 
 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟ 2009 ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
 
Είχε κατηγορήσει «γαλάζια» στελέχη της Ροδόπης (αφήνοντας να εννοηθεί για Στυλιανίδη και την ομάδα του) για εκβιασμούς και απειλές προς τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του


Είχε κατηγορήσει  τον τότε (και τώρα) πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη, για «άδικους όρους παιχνιδιού» και «διαχωριστικές γραμμές»

Χαρακτήρισε έμμεσα και «φωτογράφισε» συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ λέγοντας ότι :
• «Δεν μεταβλήθηκα σε αιμοβόρο και ανθρωποφάγο πολιτικό που κατασπαράζει και φιμώνει αντιπάλους για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος»
• «Δεν ταύτισα την οικονομική μου επιβίωση με την πολιτική γιατί και επάγγελμα έχω και καλές σπουδές έκανα και την εργασία δεν φοβήθηκα»
• «Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους σε κατηγορίες»
• «Ποτέ δεν έκανα ούτε θα κάνω εμπόριο ελπίδας»
• «Με κατασυκοφάντησαν και ακύρωσαν κάθε πολιτική μου προσπάθεια»

Και όλα αυτά τα είχε καταγγείλει με δημόσια  συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Κομοτηνής, ανακοινώνοντας την απόφασή του να μην είναι τελικά υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, απόφαση η οποία όπως είπε αποτέλεσε προϊόν ώριμης σκέψης. Όλα εκείνα φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι δεν τα ξέχασαν.

Και φρόντισαν να κόψουν τον Μπαμπασίδη από το ψηφοδέλτιο τώρα που η ΝΔ συγκεντρώνει πιθανότητες να κερδίσει  δυο έδρες στην Ροδόπη...

.