Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δεν κάνανε ανάσταση τα ξενοδοχεία της Θράκης

Μείωση ως και 50% στις εγχώριες κρατήσεις αλλά μεγάλη αύξηση σε αυτές από την Βουλγαρία αι την Ρουμανία την περίοδο των γιορτών του Πάσχα

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


«Ήταν υποτονική η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες της Θράκης, γιατί η κατάσταση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία δεν επιτρέπει για περισσότερα πράγματα» αναφέρει ο... πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κος Κώστας Χαντζηκωνσταντίνου εξηγώντας πως «η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει τα δύο ευρώ και οι μετακινήσεις είναι πολύ δύσκολες, οπότε καταλαβαίνετε πως αυτό επηρέασε την τουριστική κίνηση».

Ωστόσο ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάστηκε η κίνηση επισκεπτών τόσο από τη Βουλγαρία όσο και από τη Ρουμανία την περίοδο των εορτών του Πάσχα, στην περιοχή της Θράκης με τον κ Χαντζηκωνσταντίνου να τονίζει πως «είχαμε σημαντικές επισκέψεις αλλά δεν είναι ικανές σε αριθμό για να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από την ελληνική αγορά».

Την ίδια ώρα ωστόσο το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θράκη βρίσκονται στο κόκκινο καθώς αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. «Τα χαράτσια που έρχονται από δεξιά και αριστερά σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση του τζίρου δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να αισιοδοξούν» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κος Χαντζηκωνσταντίνου για να συμπληρώσει πως «ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα προκειμένου να λύσουμε κάποια από τα σοβαρά προβλήματα και είναι ίσως η μόνη δραστηριότητα που έχει προοπτική καθώς μπορεί να δώσει και εισόδημα και θέσεις εργασίας».


50% κάτω η κίνηση στην Ξάνθη!

Μειωμένη κατά 50% παρουσιάστηκε η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού Ξάνθης συγκριτικά με πέρσι, με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κο Απόστολο Αγκόρτσα να εξηγεί πως αντίστοιχη μείωση παρατηρήθηκε και πέρσι, το 2011 όταν και «η κίνηση ήταν μειωμένη πάλι περίπου 50% σε σχέση με το 2010». Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως «η κίνηση τις υπόλοιπες ημέρες είναι τραγική. Περιμένουμε να περάσει κάποιος περαστικός. Ήδη στην Ξάνθη έκλεισε ένα μεγάλο ξενοδοχείο μέσα στην πόλη και θα ακολουθήσουν και άλλα».

 
Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/