Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο Σαμαράς με εισήγηση Σταμάτη έκοψε υποψήφιο βουλευτή γιατί δήλωσε "Τούρκος"

Νομίζουν ότι οι υπόλοιποι που έβαλε θα τους βγούν... Ελληναράδες;
Ολο το παρασκήνιο της απουσίας Αχμέτ Ιδρίς από το ψηφοδέλτιο Ροδόπης

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Αν στο χριστιανικό στοιχείο προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένους η απουσία Μπαμπασίδη από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ροδόπη, στο μουσουλμανικό υπήρξε μια επίσης ηχηρή απουσία στελέχυς που όχι απλά είχε σχεδόν ανακοινωθεί, αλλά είχε αρχίσει και προεκλογικές περιοδείες και συνεντεύξεις.

Τελικά δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στη Ροδόπη ο δημοτικός σύμβουλος Μαρωνείας - Σαπών κ. Αχμέτ Ιδρίς ο οποίος έκανε πριν λίγες ημέρες και ... δηλώσεις καθώς θεωρούσε σίγουρη την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο. Το όνομά του είναι εκείνο που αντικαταστάθηκε από τον γιατρό ΟΡΛ, πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Οργάνης κ. Μεχμέτ Εμίνογλου.

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, ανεπισήμως λέγεται ότι την απόφαση έλαβε ο ίδιος ο Σαμαράς μετά από εισήγηση όχι τόσο του Στυλιανίδη (που ρωτήθηκε ωστόσο) αλλά του στενού του συνεργάτη και πρώην Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Δημήτρη Σταμάτη.

Στη ΝΔ εκνευρίστηκαν από συνέντευξή του σε μειονοτικό μέσο, στην οποία καλούσε τον Σαμαρά να αναγνωρίσει την... τουρκική ταυτότητα της μειονότητας στην Θράκη, δεσμεύονταν να αγωνιστεί για αυτόκαι τα έχωνε εμμέσως στη ΝΔ, λέγοντας ότι "κατά την γνώμη μου κανένα κόμμα δεν έκανε κάτι για την μειονότητα", άρα ούτε και η ΝΔ το 1991 που έχει κάνει σημαία την περίφημη ισονομία και ισοπολιτεία.

Επίσης, δεν άρεσε η αναφορά ότι " Αντώνης Σααράς θα πρέπει να κάνει ανοίγματα στη μειονότητα, διότι αν κοιτάξουμε την μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία, βλέπουμε πως πραγματοποίησε αλλαγές σε πολλά θέματα και με πρώτα τα θέματα των μειονοτήτων πήρε σημαντικές αποφάσεις". Αλλά και η κομπορυμοσύνη του ότι "είμαι ο μόνος Τούρκος αιρετός στην νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ".

Ο Αχμέτ Ιδρίς, είναι πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο και πρόεδρος της Διαχειριστικής Αρχής στα βακούφια των Σαπών. Ο 59 χρονος υφασματέμπορας από τις Σάπες, στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία της ΝΔ, είχε στηρίξει μαζί με τον Αχμέτ Ιλχάν την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά δεν εγκατέλειψε το κόμμα μετά την δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ήταν από τους λίγους μειονοτικούς που παρέμειναν στη ΝΔ...