Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

800 τουρκικά σχολεία έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα

Απίστευτη αποκάλυψη από την ελληνόφωνη ομογενειακή εφημερίδα "Απογευματινή" της Κωνσταντινούπολης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Μαζική εισροή τουρκικών σχολείων για διακοπές στην Ελλάδα προκαλεί η ενέργεια της Αθήνας να απαλλάξει από τη θεώρηση της βίζας τα παιδιά κάτω των 12 ετών.


Η βίζα που κοστίζει 120 ευρώ, καταργείται στο πλαίσιο καλών προθέσεων, υποστηρίζει η ελληνόφωνη εφημερίδα "Απογευματινή" της Πόλης, η οποία σημειώνει ότι μετά την εξέλιξη αυτη, περίπου 800 τουρκικά σχολεία έχουν ζητήσει να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Οι αμοιβαίες κινήσεις καλής θέλησης, στον τουριστικό τομένα προχωρούν, αφού πρόσφατα το ελληνικό ΥΠΕΞ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να παράσχει ελαστικό καθεστώς βίζας λίγων ημερών στους Τούρκους Τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα. Πρόκειται για πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου στην περιοχή, ώστε να υπάρξει καθεστώς αντίστοιχο των νησιών, με τελικό στόχο να υπάρξει εισροή τουριστικού ρεύματος από την Κωνσταντινούπολης, που εκφράζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Βόρεια Ελλάδα, λόγω απόστασης.

Μόνο που πρέπει να υπάρξει προσοχή και φειδώς στις όποιες αποφάσεις, γιατί μια γενική κατάργηση της βίζας ισως φέρει και προβλήματα...