Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η άγνωστη σχέση του Δημήτρη Μητροπάνου με την Θράκη

Δεν έρχονταν μόνο για συναυλίες. Είχε έρθει και είχε μείνει στα μέρη μας για καιρό, είχε τραγουδήσει, είχε φάει ξύλο, είχε γνωρίσει εδώ τον πρώτο του έρωτα

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Έφυγε ένας άρχοντας. Ένας άνθρωπος κλειστός. Μάγκας. Αριστερός μέχρι θανάτου. Πού είχε και μια άγνωστη σχέση με την Θράκη, Μια σχέση ζωής από τότε που υπηρέτησε στην περιοχή την στρατιωτική του θητεία στα χρίνια της Χούντας.

 Σε ηλικία 18 ετών καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα. Και η μετάθεση είναι δυσμενής. Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος; Είναι «Αριστερών πεποιθήσεων». Είναι «κοινωνικά παρεκκλίνων» για την Χούντα των Συνταγματαρχών. Εκεί βρίσκει την θεία του. Από το σόι του Μπολιάκη. Το σπίτι της θείας είναι για τον πιτσιρικά Δημήτρη το καταφύγιο του. Αντιπαρέρχεται των δυσκολιών παρά το γεγονός ότι είναι δακτυλοδεικτούμενος. Παρακολουθήσεις ανακρίσεις, ξύλο. Ωστόσο τα καταφέρνει.

Δειλά δειλά ξεκινά στα «Αστέρια», τη σημερινή «Αργώ». Το ταλέντο του; Μοναδικό. Η αυθεντικότητά, ο ανεπιτήδευτος χαρακτήρας, η επικοινωνία με τον κόσμο και το κοινό τον κάνουν ξεχωριστό. Μένει στην Αλεξανδρούπολη για αρκετά χρόνια…Εκεί βιώνει και τον πρώτο του έρωτά.

Οι αναμνήσεις των 50άρηδων στην πόλη είναι πολύ όμορφες από έναν άρχοντα. Ένα άνθρωπο που έφυγε όρθιος…και τα τραγούδια του…θα μείνουν για πάντα. Καλό ταξίδι άρχοντα!

.