Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αποκάλυψη - βόμβα: Μετάθεση στην Κομοτηνή παίρνει η Χαρά Νικοπούλου τον Σεπτέμβριο

Μετά από μόλις ένα χρόνο απουσίας από την Θράκη, η γνωστή ως "δασκάλα του Μεγάλου Δερείου" επιστρέφει  στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα, αφού το όνομά της ανακοινώθηκε στους πίνακες μεταθέσεων

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενα από τα ονόματα στους πίνακες μεταθέσεων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα είναι και αυτό της γνωστής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου.

Η Χαρά Νικοπούλου που τα τελευταία 2 χρόνια υπηρετούσε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης έπειτα από μετάθεση που αναγκάστηκε να ζητήσει, επιστρέφει στον χώρο της Θράκης που όπως ανέφερε αγαπά και νοιώθει σαν το σπίτι της!

Δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιο σχολείο θα υπηρετήσει και ούτε και η ίδια γνωρίζει κάτι τέτοιο, όμως κατά πάσα πιθανότητα αυτό δεν θα είναι σχολείο μειονοτικής εκπαίδευσης αλλά μάλλον δημόσιο δημοτικό σχολείο.

Η Χαρά Νικοπούλου είχε υπηρετήσει 5 …ατελείωτα χρόνια στο μειονοτικό δημοτικό του χωριού Μεγάλο Δέρειο του Εβρου μέχρι και το καλοκαίρι του 2010 όπου έφυγε με μετάθεση που αναγκάστηκε να ζητήσει λόγω του περιβάλλοντος τρομοκρατίας εις βάρος της που επικρατούσε στην περιοχή από εγκάθετους του τουρκικού εθνοτικού φανατισμού και ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν και παιδιά και γονείς στην πλειοψηφία της την υπεραγαπούσαν και εκτιμούσαν το εκπαιδευτικό της έργο.

Η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου, όπως συνήθως αναφέρεται δεν επιθυμεί με τίποτε να ξαναμπεί σε αυτό το παιχνίδι δημοσιότητας παρά μόνο να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη που δεν είναι η εκπαίδευση των παιδιών. Και όσοι την έχουν γνωρίσει ως δασκάλα λένε όντως τα καλύτερα λόγια.

(Η είδηση από την ΕΡΑ Κομοτηνής, εκπομπή “Τέρμα Κοσμίου” της Αμαλίας Γαρυφαλλίδου την Μ. Τετάρτη) που εμείς διαβάσαμε στο http://rodopinews.gr/, καθώς δεν έτυχε να ακούσουμε την εκπομπή - αλιώς θα σας την είχαμε μεταφέρει και  νωρίτερα...