Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σχολή της Θράκης απέσπασε βραβεία και υποτροφίες σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού

Μεγάλη επιτυχία για τις δέκα μαθήτριες της Ελσας Αθανασιάδου από την Αλεξανδρούπολη που απέσπασαν συνολικά 16 βραβεία και ένα  έπαινο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με μεγάλη επιτυχία για τη Σχολή Χορού Έλσας Αθανασιάδου, διεξήχθη ο 13ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χορού «Τερψιχόρης έργα» στην Αθήνα. Η Σχολή από την Αλεξανδρούπολη, πήρε μέρος με 10 μαθήτριες της που διαγωνίστηκαν στον Κλασικό και Σύγχρονο χορό.

Με επιτροπή τον Millard Hurley καθηγητή στο Conservatoire National de Paris από τη Βοστόνη της Αμερικής, την Claude Atanassoff καθηγήτρια της Κρατικής Σχολής της Όπερας του Παρισιού και τον Tancero Tavarez καθηγητή στη Σχολή Rudra Bejart στη Λωζάνη της Ελβετίας, τα παιδιά της σχολής κατάφεραν να κερδίσουν 4 πρώτα βραβεία, εκ των οποίων το ένα με την υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε στον διαγωνισμό, στην Κατηγορία Υπεροχής (την υψηλότερη κατηγορία) του κλασικού μπαλέτου. Ακόμη πήραν 7 δεύτερα βραβεία, 5 τρίτα και ένα έπαινο. Εκτός από τα βραβεία, δύο μαθήτριες της Σχολής κέρδισαν ένα μήνα φοίτησης το καλοκαίρι, σε μια απ τις καλύτερες Σχολές Χορού στη Λυών της Γαλλίας, και ένα 15ήμερο σεμινάριο χορού στο Chateauroux της Γαλλίας.

Παράλληλα με τον Διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, οντισιόν για νέους χορευτές ηλικίας 16-19 ετών για μια διετή υποτροφία στην Σχολή χορού Rudra Bejart. Για την υποτροφία αυτή επιλέχθηκε απευθείας και μόνο, η μαθήτρια της Σχολής Χατζηπαύλου Βαρβάρα που συμμετείχε.

Η Σχολή συγχαίρει τις μαθήτριες της για τις επιτυχίες τους και καλεί το κοινό της πόλης, να γιορτάσει μαζί της την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, στις 29 Απριλίου 2012, σε μια εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης που έχει γίνει πλέον θεσμός, να πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Στην εκδήλωση αυτή η σχολή θα βραβεύσει τις μαθήτριες της, για τις επιτυχίες τους και το κοινό θα χει την ευκαιρία να γνωρίσει και να απολαύσει από κοντά τη δουλειά μιας Σχολής που υπηρετεί το χορό εδώ και 22 χρόνια στην πόλη μας!


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/