Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Επτάχρονος στην Κομοτηνή γλύτωσε από τα δόντια σκύλου με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Σώθηκε από γυναίκα που επενέβη. "Ο μικτός δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα από τους πόνους και τον τρόμο", λέει  η γιαγιά του, ενώ σήμερα θα τον δουν οι γιατροί του Σισμανογλείου Νοσοκομείου

                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Δεν ήξεραν να μας πουν κάτω από ποιές συνθήκες το μαύρο σκυλί ράτσας που βρίσκεται στον οικισμό τέρμα Αδριανουπόλεως επιτέθηκε στον μικρό 7χρονο που έπαιζε αμέριμνος με άλλα παιδιά. Το γεγονός ότι το σκυλί είχε μέσα στο στόμα το κεφάλι του μικρού και το δάγκωνε αντιλήφθηκε μια γυναίκα που άπλωνε την μπουγάδα της παράτησε τα πάντα και έτρεξε ενώ χρειάστηκε να ανεβεί η ίδια πάνω στο σωματώδες σκυλί και να το εξαναγκάσει να αφήσει τον μικρό που αιμορραγούσε από παντού.


Μιλώντας για το περιστατικό η γιαγιά του Σιαμπάν Σεμίν είπε στο «Χρόνο» τα εξής: «το σκυλί ήταν στη γειτονιά, δεν ήταν αδέσποτο, από τον μαχαλά μας έξω παρατημένο ήταν. Άρπαξε το παιδί μέσα στο στόμα, κι ευτυχώς το έσωσε η γειτόνισσα . Πάτησε το κεφάλι του σκυλιού για να παρατήσει το παιδί. Μετά το πήγα στο νοσοκομείο, οι γιατροί το έραψαν, ήρθε η αστυνομία, το έκαναν εμβόλια, του έγραψαν φάρμακα, μεγάλη ταλαιπωρία στα καλά καθούμενα. Φοβόμαστε και για τα άλλα παιδιά. Το σκυλί είπαν ότι θα το πάρουν να το πάνε για ευθανασία, αλλά δεν ξέρω».

Ο μικρός Τζουβάν Νουρετίν μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο όπου του έκαναν 50 ράμματα, ενώ ήδη επέστρεψε στο σπίτι του προσπαθώντας να αναρρώσει από την πρωτοφανή επίθεση. Η πρώτη νύχτα ήταν μαρτυρική γιατί πονούσε και πεταγόταν στον κρεβάτι του, βλέποντας εφιάλτη. Σήμερα θα του ξαναδούν τα τραύματα οι γιατροί και θα περιποιηθούν τα τραύματα που είναι εμφανή γύρω από το τριχωτό της κεφαλής του. Για το περιστατικό και τα τρία εκτεταμένα τραύματα στο κεφάλι όπου έγιναν συρραφές ενημερώθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλής Χατζηνέστωρος . Οι κάτοικοι του οικισμού ζητούν την απομάκρυνση των σκυλιών που τα περισσότερα είναι αδέσποτα και υπάρχουν σε αγέλες σε μια γειτονιά όπου κυκλοφορούν δεκάδες μικρά παιδιά.