Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ζητούν ανταποδοτικά οφέλη για το Φυλάκιο

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις εξαγγελίες για τα 30 νέα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Κύριε Υπουργέ,



Για να μην θεωρηθεί η απόφαση σας για τη δημιουργία των 30 κέντρων λαθρομεταναστών ανά τη χώρα ως πυροτέχνημα ή εκλογικό τρικ ,αλλά και να αντικρούσετε την πεποίθηση που πάει να δημιουργηθεί στους πολίτες περί ανακολουθίας λόγων και έργων των πολιτικών καθώς και να μπορέσετε να πείσετε τις τοπικές κοινωνίες των υπό ίδρυση κέντρων για τη βεβαιότητα και τη πλήρη εφαρμογή των υποσχέσεων και των εξαγγελιών σας περί ανταποδοτικών οφελών, ερχόμαστε σαν Ένωση και ζητάμε στο είδη υπάρχον κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια στην Α/Δ Ορεστιάδας να εφαρμοσθούν πλήρως όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη που εσείς δηλώσατε και αναγράφονται στο site του Υπουργείου για τους νέους χώρους κράτησης των λαθρομεταναστών.



Πιστεύοντας πως μόνο έτσι θα περάσει το μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν έντονα στη δημιουργία στο τόπο τους χώρων κράτησης λαθρομεταναστών, πως αυτή τη φορά όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που εσείς θέτετε και κυρίως τα ανταποδοτικά οφέλη θα τηρηθούν στο ακέραιο δείχνοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράσταση σας στην τοπική κοινωνία καθώς και στους εργαζόμενους Αστυνομικούς.


Σε αντιπαράθεση των ανταποδοτικών οφελών που εσείς εξαγγείλατε , επισημαίνουμε παρακάτω την πραγματική κατάσταση που ισχύει σήμερα στο Ε.Χ.Π.Α Φυλακίου.


Ανταποδοτικά Οφέλη.


• Ίδρυση αστυνομικής Υπηρεσίας (150 αστυνομικοί).
Αυτή τη στιγμή στο ΕΧΠΑ Φυλακίου υπηρετούν 50 αστυνομικοί. Οι οποίοι προέρχονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου το οποίο καταργήθηκε εντελώς(από τον Μάιο του 2007) αφού από την ημέρα λειτουργιάς του κέντρου ασχολούνται μόνο με τη διαχείριση των λαθρομεταναστών και όχι με την αποτροπή και σύλληψη διακινητών.


• Ιδιωτικό προσωπικό Ασφαλείας (300 άτομα).
Δεν υπάρχει.


• Κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία Catering.
Ισχύει αλλά όχι από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας.


• Παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας .
Μια γιατρός για 450 άτομα εφόσον βέβαια έχει ανανεωθεί η σύμβαση της και μία νοσοκόμα μόνο τις καθημερινές από 09:00 εως17:00.


• Συνεργείο καθαρισμού.
Τρεις καθαρίστριες (μερική απασχόληση) εργάζονται σε εργοδότη ο οποίος δεν είναι από την περιοχή.


• Συνεργεία συντήρησης-τεχνικής κάλυψης .
Δεν υπάρχουν.


• Εκμετάλλευση κιλικίων.
Αυτή την στιγμή γίνετε από ιδιώτες, γιατί όχι από την ΕΛ.ΑΣ.


• Υπηρεσίες καθαριστηρίου (πλυντήρια, στεγνωτήρια).
Δεν υπάρχουν.


• Αναφέρεται ότι συνολικά θα απασχοληθούν στο Κέντρο Κράτησης 1000 περίπου άτομα από τη τοπική κοινωνία.
Στο ΕΧΠΑ Φυλακίου ασχολούνται συνολικά (03) καθαρίστριες με μερική απασχόληση.


κ. Υπουργέ.
τελικά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι εδώ και 5 χρόνια που λειτουργεί το ΕΧΠΑ Φυλακίου κανένα όφελος δεν έχει η τοπική κοινωνία, απεναντίας έχει στερηθεί ακόμα και την αστυνόμευση μετά τη λειτουργία του ΕΧΠΑ, είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την όλη κατάσταση.


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 


.