Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Παν καλά στη ΝΔ; Νομίζουν ότι θα βγάλουν οκτώ έδρες στην Θράκη!!!

Ούτε το ΠΑΣΟΚ στην σαρωτική επικράτησή του το 2009 κατάφερε να βγάλει τόσες: έμεινε στους επτά βουλευτές. Αν πιστεύουν κάτι τέτοιο, τότε έχουν την αυτοδυναμία στο... τσεπάκι


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής, δημοσιεύθηκε εκτίμηση για τις έδρες που λαμβάνει η ΝΔ σε κάθε νομό, με αυξητικές τάσεις προς τα πάνω. Όπως επισημαίνει το site του sferikos, όπου ανακαλύψαμε το δημοσίευμα, ανάλογη εκτίμηση από άλλο κόμμα, πανελλαδικά, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο και αυτή η εκτίμηση μάλλον για γέλια παρά για να την πάρουμε στα σοβαρά είναι, αφού αν την πιστέψουμε θα πρέπει ο Σαμαράς όχι απλά να βγει με τα τσαρούχια, αλλά και να πετύχει  ρεκόρ στην ιστορία της. Αλλά μάλλον ονειρεύονται και θέλουν να τα νομίζουν αυτά, αφού έχουμε επισημάνει ότι δεν γίνονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Η ΝΔ διεκδικεί όλες τις μονοεδρικές Θεσπρωτία, Φωκίδα, Γρεβενά, Σάμο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ευρυτανία, Λευκάδα

Στις δυεδρικές περιφέρειες, διεκδικεί, μία από τις δύο σε Χίο, Φλώρινα, Καστοριά, Πρέβεζα, Λασίθι, Ρέθυμνο.

Στις τριεδρικές Περιφέρειες διεκδικεί δύο σε Λακωνία, Κυκλάδες, Χαλκιδική, Αρκαδία, Δράμα, Κιλκίς, Ροδόπη, Ξάνθη, Λέσβος, Αργολίδα, Κέρκυρα, Άρτα

Στις τετραεδρικές, η ΝΔ πλην της εκλογικής περιφέρειας Χανίων, φέρεται να διεκδικεί και τις 4 έδρες σε Πέλλα, Έβρος, Ημαθία, Καβάλα, Κορινθία, Πιερία, Βοιωτία.

Στις πενταεδρικές περιφέρειες, η ΝΔ ευελπιστεί να εκλέξει από τέσσερις βουλευτές σεΜεσσηνία, Καρδίτσα, Τρίκαλα και μόνο 1-2 βουλευτές σε Φθιώτιδα, Γιάννενα, Κοζάνη, Μαγνησία, Δωδεκάνησα.

Στις εξαεδρικές περιφέρειες της Εύβοιας και της Α΄ Πειραιά, διεκδικεί 1-2 και στηνΗλεία 2-3 βουλευτές.

Στις επταεδρικές περιφέρειες της Β΄ Θεσσαλονίκης και των Σερρών, διεκδικεί 1-2 βουλευτές και πολύ δύσκολα τρεις.

Στις οκταεδρικές περιφέρειες της Αιτωλοακαρνανίας φέρεται να εκλέγει 2-3 βουλευτές, στη Β΄ Πειραιώς 1-3 βουλευτές, στη Λάρισα 2 και στο ΗράκλειοΚρήτης, 1-2 βουλευτές.

Στην εννιαεδρική Αχαϊα, η ΝΔ προσδοκά 1-2 έδρες

Στη Β΄ Αθήνας όπου εκλέγονται 42 βουλευτές, η εκλογή βουλευτών κυμαίνεται από 10 έως 16 βουλευτές, διότι αναμένεται να εξασφαλίσουν έδρα το σύνολο σχεδόν των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή καθώς από μόνη της αποτελεί το 14% του συνολικού εκλογικού σώματος.

Στην Α΄ Αθήνας όπου εκλέγονται 17 βουλευτές, η ΝΔ προσδοκά να λάβει από 4 έως 8έδρες

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, από 3 έως 7 έδρες σε σύνολο 16.

Στην εκλογική περιφέρεια Αττικής που εκλέγει 12 βουλευτές η ΝΔ αναμένει από 2 έως 5 έδρες.

.