Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το λένε και επίσημα: "Τούρκοι, ψηφίστε Τούρκους στις ελληνικές εκλογές"

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η περίφημη "Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", που αποτελεί καθοδηγητικό όργανο για πολλούς μουσουλμάνους
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης με ανακοίνωση της 30ης Απριλίου καλεί όλους να πάνε να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η ανακοίνωση που έβγαλε η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης έχει ως εξής :

¨Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα πηγαίνοντας στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου θα σχηματίσει το νέο της κοινοβούλιο. Όπως είναι γνωστό υπό τις σημερινές συνθήκες, με το μέτρο του πλαφόν του 3%, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέξουν ανεξάρτητο βουλευτή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στις εκλογές του 1989 πρώτη φορά μετείχαν ανεξάρτητοι και είχαν βγάλει έναν βουλευτή. Αμέσως μετά από αυτές τις εκλογές με το σύστημα του πλαφόν που εφαρμόστηκε και στους ανεξάρτητους υποψήφιους, κατέστη πλέον αδύνατο η μειονότητα να εκλέξει ανεξάρτητο βουλευτή. Διότι για να εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής χρειάζεται το 3% της χώρας, δηλαδή περίπου 300.000 ψήφοι. Για την εκπροσώπηση πλέον της κοινότητας μας είχε απομείνει μια επιλογή. Αυτή η επιλογή ήταν να ενωθεί ισχυρά γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους εντός των πολιτικών κομμάτων".




Πηγή:  http://tourkikanea.gr/