Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Στόχος βάνδαλων τα προεκλογικά σταντ δύο κομμάτων στην Κομοτηνή

Σπασμένο τραπέζι αντίκρισαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ το πρωί της Πρωτομαγιάς ενώ ο υποψήφιος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Κώστας Μυστακίδης μάταια αναζήτησε το τραπεζάκι αφού το είχαν κλέψει 
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Σπασμένο τραπέζι και αναποδογυρισμένα ταμπλό της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής αντίκρισαν ανήμερα της Πρωτομαγιάς το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές Δάμων Δαμιανός και Αλέξανδρος Τσίγκας που βρέθηκαν στο σημείο, αφού ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά για τους βανδαλισμούς. Οι άγνωστοι δράστες τις βραδινές ώρες της Δευτέρας προς Τρίτης θεώρησαν σωστό να ξεσπάσουν το θυμό τους για το πολιτικό σύστημα πάνω στα πλαστικά τραπέζια που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής στα κόμματα για τις προεκλογικές τους ανάγκες. Η δημοτική αρχή, όπως είναι γνωστό, παραχώρησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, θέσεις στην πλατεία Ειρήνης σε όλα τα κόμματα που κατέθεσαν σχετικό αίτημα και συμμετείχαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη.

Χώρος δίπλα στο σιντριβάνι δόθηκε στη Δημοκρατική Αριστερά για να τοποθετήσει ένα τραπέζι με φυλλάδια και έντυπο υλικό του κόμματος και δύο ταμπλό για την ανάρτηση αφισών. Οι υποψήφιοι Δάμων Δαμιανός και Αλέξανδρος Τσίγκας ενημερώθηκαν για τους βανδαλισμούς και έσπευσαν για να συμμαζέψουν ό,τι άφησαν πίσω τους οι ασυνείδητοι. «Μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι το κατέστρεψαν το τραπέζι καθώς επίσης και τα ταμπλό που ήταν αναποδογυρισμένα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι στην εποχή μας το πρόβλημα δεν είναι τα σταντ των πολιτικών κομμάτων που μάλιστα διαφημίζονται με ιδιαίτερη φειδώ εξαιτίας της άποψης που έχει ο κόσμος για το πολιτικό σύστημα. Το πρόβλημα είναι η πορεία της χώρας και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.


Φαντάζομαι πως υπάρχουν και κάποιες ακραίες δυνάμεις, θεωρώ πως είναι είτε ακροδεξιές. είτε ακροαριστερές, οι οποίες δεν εννοούν να αντιληφθούν πως η λειτουργία των θεσμών περνά μέσα και από το σεβασμό στην διαφορετικότητα και στην άποψη και στην αντίληψη του άλλου, που συνιστά ασφαλώς και τον πλουραλισμό που είναι και η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ ακόμη και με το τίμημα της ίδιας μου της ζωής το δικαίωμα σου να μιλάς ελεύθερα», ανέφερε μιλώντας στο «Χ» κ. Δαμιανός. Πάντως οι ζημιές αποκαταστάθηκαν ενώ ειδοποιήθηκε η δημοτική αρχή ώστε αν είναι δυνατόν να αντικαταστήσει το σπασμένο τραπέζι.

Κατά τα άλλα η προεκλογική περίοδος για τους υποψήφιους της Δημοκρατικής Αριστεράς εξελίσσεται πάρα πολύ θετικά, όπως είπε ο κ. Δαμιανός, «βγαίνοντας στα χωριά τα απογεύματα συναντούμε μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Απορώ γιατί είναι εξαφανισμένο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ από τα χωριά, από την ύπαιθρο, από την πόλη. Έχω ένα ζήτημα για το πώς ακριβώς δουλεύουν και με ποιο τρόπο επιδιώκουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο, συναντώ στην ύπαιθρο στα καφενεία μας λένε –ελάτε να σας ακούσουμε, τους άλλους δεν τους αφήνουμε ούτε καν θέλουμε να τους δώσουμε χώρο και χρόνο για να αναπτύξουν τις απόψεις τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο υποψήφιος βουλευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Κώστας Μυστακίδης μάταια αναζήτησε χθες το τραπεζάκι του κόμματος στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, αφού στην περίπτωση αυτή οι άγνωστοι δεν το κατέστρεψαν, αντίθετα το έκλεψαν.