Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επέτειος: 10 χρόνια από τη νύχτα που η μικρή Ξάνθη έπαιξε στα ίσια τη μεγάλη Λάτσιο

Η "Μικρή Κερκίδα" φρόντισε να μας θυμίσει ότι σαν σήμερα η Ξάνθη έδινε την πρώτη της ευρωπαϊκή αναμέτρηση, καθώς η ΠΑΕ δεν έκανε το παραμικρό αφιέρωμα...
   ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ



Η "Μικρή Κερκίδα" φρόντισε να μας θυμίσει ότι σαν σήμερα η Ξάνθη έδινε την πρώτη της Ευρωπαική αναμέτρηση. Θα ήταν ψέμα να σας πούμε ότι περιμέναμε από την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ να κάνει ένα αφιέρωμα για εκείνη την σημαντική ημέρα. Μάταια προσπαθήσαμε να αλιεύσουμε έστω μερικές φωτογραφίες από εκείνες τις στιγμές στο επίσημο site της ομάδας.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της Μικρής Κερκίδας:
" Ήταν Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2002... Ήταν η πρώτη μας ευρωπαϊκή αναμέτρηση! Ήταν μια νύχτα που όλη και όταν λέω όλη εννοώ όλη η Ξάνθη ήταν μπροστά στις τηλεοράσεις  για να δει την Αοξάρα να αντιμετωπίζει τη Λάτσιο.
Έντεκα ποδοσφαιριστές της υπό τις οδηγίες του Νίκου Καραγεωργίου και 150 περίπου φίλοι της είχαν την "ευτυχία" να βρίσκονται στο Olimpico της Ρώμης απέναντι σε έντεκα "φίρμες" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και 20.000 Λατσιάλι στις εξέδρες. Ήταν η "μικρή" Ξάνθη απέναντι στη "μεγάλη" Λάτσιο.Πάρτε μια γεύση από τις ενδεκάδες και θα καταλάβετε:
Ξάνθη:Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Κορδονούρης, Ζαπρόπουλος, Βάλλας, Σφακιανάκης, Ζωγραφάκης, Λάιτνερ, Μπα, Λαμπριάκος, Ουακίλι.
Λάτσιο:Περούτζι, Μιχαιλοβιτς, Όντο, Μανφρεντίνι, Σέζαρ, Μπάτζιο, Στάνκοβιτς, Φιόρε, Κλαούντιο Λόπεζ, Ινσάγκι. Μόνο το γεγονός πως ο διεθνής Αργεντίνος Λούκας Καστρομάν ήταν στον πάγκο είναι αρκετό για να διανοηθεί κανείς το βεληνεκές των Ρωμαίων!

Ένα "ξεψαρωμένο" πρώτο ημίχρονο με την Ξάνθη να κάνει "πάρτυ" και να "θαμπώνει" τους Ιταλούς. Ένα δοκάρι με τον Ισμαΐλα Μπα και μια εμφάνιση "μεγάλης" ομάδας. Ο συμπαθής και αγαπητός σε όλους μας όμως Γιουράι Μπούτσεκ σε όχι καλή μέρα. Ένα απρόσμενο λάθος στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κι ένα γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Από κει και πέρα το ψυχολογικό σοκ,η ανεκτίμητη αξία των παικτών της Λάτσιο, η απειρία, η κακή μας τύχη και τελικό σκορ βαρύ με το κοντέρ να γράφει...τέσσερα!Δεν πειράζει όμως.Η Ξάνθη είχε σταθεί επάξια για μεγάλο χρονικό διάστημα και προφανώς της άξιζε να πάρει κάτι καλύτερο εκείνο το βράδυ στη Ρώμη...
Το πρώτο ημίχρονο στην Ιταλία και το δεύτερο ημίχρονο στο Μίντλεσμπρο ήταν τα καλύτερα "κομμάτια" αυτού του ευρωπαϊκού μας παζλ.Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!"