Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ντόλιος: Κακώς το Τυχερό ενώθηκε με τον Δήμο Σουφλίου

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, που επεξεργάστηκε το Σχέδιο Καλλικράτης, έκανε κατόπιν εορτής αυτήν την διαπίστωση, όπως και ότι οι Φέρες δεν ενσωματώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

         ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της περιόδου του σχεδιασμού του "Καλλικράτη", βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, έκανε αυτή τη διαπίστωση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου.

Η συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. έγινε το Σάββατο 15/9/2012 και αφορούσε τις υπηρεσίες που καταργούνται από την κεντρική εξουσία στο Σουφλί και στην οποία παραβρέθηκαν και οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου...

Ο Γ. Ντόλιος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε με σαφήνεια στην δυσκολία που υπάρχει στην συνύπαρξη του Τυχερού με το Δήμο Σουφλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Τυχερό δεν ενσωματώνεται στο νέο Δήμο.

Η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί έγινε από τον πρώην υφυπουργό που επεξεργάστηκε τον "Καλλικράτη" και ασφαλώς τον γνωρίζει πολύ καλά, όπως επίσης γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα της "ενσωμάτωσης" για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας.

Φυσικά αυτόν και άλλους πολλούς λόγους ισχυριζόταν και οι κάτοικοι του Τυχερού όταν αντιδρούσαν με την συνένωση τους με το Σουφλί, ζητώντας να συνενωθούν με τις Φέρες.

Ανάλογη διαπίστωση έκανε και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, μιλώντας στο ράδιο Sferikos 99,3 FM, που είπε πώς οι Φέρες δεν έχουν ενσωματωθεί με το Δήμο Αλεξανδρούπολης σε αντίθεση με την Τραϊανούπολη που το έκανε.

Να θυμίσουμε ότι και οι κάτοικοι των Φερών αντιδρούσαν στη συνένωση με την Αλεξανδρούπολης και ζητούσαν να κάνουν Δήμο με το Τυχερό.


Πηγή:   http://www.gkatzios.com/