Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Kατέλαβαν το Δημαρχείο Ξάνθης οι εργαζόμενοι του Δήμου


Υλοποιώντας σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, απέκλεισαν συμβολικά το Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ στις κινητοποιήσεις τους βρέθηκε, σε ένδειξη συμπαράστασης και ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



To Δημαρχείο Ξάνθης κατέλαβαν από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης.


Υλοποιώντας σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι απέκλεισαν συμβολικά το Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ στις κινητοποιήσεις τους βρέθηκε, σε ένδειξη συμπαράστασης και ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Δημήτρης Γαλανόπουλος, η κατάληψη είχε συμβολικό χαρακτήρα ενώ η Ξάνθη διαφοροποιήθηκε από την Ελλάδα, ως προς την ώρα της κατάληψης, επιλέγοντας να κλείσουν το Δήμο 7-10 πμ και όχι 10-1 μ.μ. για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες. Για τον ίδιο λόγο λειτούργησαν κανονικά οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και άλλες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το xanthipress, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις διαδοχικές μειώσεις αποδοχών τους, που ήδη έχουν φτάσει το 40% ενώ την προσεχή εβδομάδα θα συμμετάσχουν και στην Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία με την ευκαιρία της ψήφισης των νέων έκτακτων μέτρων.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος το πρωί παρέστη και στην κατάληψη του Δημαρχείου.Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχαήλ Στυλιανίδης, εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζομένους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και ιδιαίτερα στους υπαλλήλους της Ξάνθης, ενώ χαρακτηρίζει δίκαιο τον αγώνα που δίνουν για τα
αιτήματά τους.

Τονίζει δε, ότι η πολιτική των συνεχών περικοπών που ακολουθείτε, έφερε τους εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση σε δεινή θέση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα που συνεχώς υποβαθμίζεται σε τραγικό βαθμό, όπως και η ποιότητα ζωής τους, αλλά ταυτόχρονα θίγεται και η αξιοπρέπειά τους.