Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση από Χρυσή Αυγή το βράδυ της Τρίτης καταγγέλει εκπαιδευτικός της Ξάνθης

Πρόκειται για μειονοτικό δάσκαλο που συμμετείχε σε αφισοκόλληση της "Κίνησης Πολιτών ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό"

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Επίθεση από στελέχη της Χ.Α. το βράδυ της Τρίτης στην Ξάνθη καταγγέλει ο εκπαιδευτικός Μηλιατζήμ Τζεμαλή που συμμετείχε σε αφισοκόλληση της «Κίνησης Πολιτών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό».

Όπως κατήγγειλε και στην Αστυνομία, μηχανοκίνητη πορεία τον συνάντησε απέναντι από το ΚΤΕΛ Ξάνθης στην οδό Δημοκρίτου , όπου ήταν με ομάδα άλλων 3 μελών της εν λόγω κίνησης, και τους επιτέθηκε απρόκλητα, περίπου στις 10.30 μ.μ.

Ο ίδιος υποστηρίζει, μιλώντας στο XanthiPress.gr, ότι αναγνώρισε τους δράστες ως μέλη της ΧΑ, χτυπήθηκε από στιλιάρι, δέχθηκε γροθιές και έπεσε κάτω, ενώ οι υπόλοιποι 3 της ομάδας που συμμετείχαν στην αφισοκόλληση, δέχθηκαν επιπόλαια χτυπήματα πλην μίας γυναίκας που δεν δέχθηκε επίθεση. Στη συνέχεια κατέφυγαν στο ΚΤΕΛ Ξάνθης για να μην μπορέσουν να τους ακολουθήσουν. Επρόκειτο για «μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου», σύμφωνα με τους καταγγέλοντες που κατέθεσαν μήνυση αμέσως μετά το περιστατικό .

Η κατάσταση ήταν τεταμένη της τελευταίες μέρες και το κλίμα βαρύ. Το απόγευμα της Τρίτης, στην αγορά, πραγματποιήσαν πορεία προς τα γραφεία της ΧΑ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πέταξαν φειγ βολάν, χωρίς να υπάρξει συμπλοκή αφού επενέβη η Αστυνομία. (εικόνα 2) Όμως αυτό φαίνεται να συσπείρωσε τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, και με βάση όσα τους αποδίδουν, τελικά βρέθηκαν στο στόχαστρο, άλλοι πολίτες που δεν είχαν σχέση με την πορεία των αντιεξουσιαστών.  


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/