Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Κοντού στον Σαμαρά με βολές κατά Δένδια, Σταμάτη και (εμμέσως) Στυλιανίδη - Γεροντόπουλου

Κατηγορεί τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως για εμπαιγμό και τον πρώην Περιφερειάρχη για γελοία τουλάχιστον δικαιολογία περί κλήρωσης 

ΟΛΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ 
ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ 19/9/2012

ΠΡΟΣ
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Αντώνη Σαμαρά

Ξάνθη,19 / 9 / 2012
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί κοινωνική αναστάτωση στην Ξάνθη εξαιτίας του εμπαιγμού που επεφύλαξαν στους φορείς και τους κατοίκους του Νομού, με τους άστοχους χειρισμούς τους, κυβερνητικά στελέχη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων μεταναστών τους τελευταίους δύο μήνες οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης έχουν μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Η απόφαση ελήφθη και εφαρμόστηκε με τρόπο τέτοιο, που αιφνιδίασε τους κατοίκους του Νομού και προκάλεσε πολλές κοινωνικές αντιδράσεις.

Σε επικοινωνία μου με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, εισέπραξα τη διαβεβαίωση ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι «απολύτως προσωρινή», ότι οι μετανάστες σύντομα θα απομακρυνθούν κι επιπρόσθετα ότι η Αστυνομική Σχολή θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Στηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης, ανέλαβα προσωπικά να μεταφέρω στους συμπολίτες μου τις επίσημες αυτές θέσεις της και να εγγυηθώ για την υλοποίηση των ανωτέρω κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Μάλιστα τις δεσμεύσεις αυτές ουσιαστικά ανέλαβε εκ νέου και ο αρμόδιος Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του κατέθεσα στη Βουλή, την οποία κοινοποίησα στους συμπολίτες μου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 και ημέρα Τρίτη, επιτροπή φορέων της περιοχής , μαζί με αντίστοιχες αντιπροσωπίες από τους Νομούς Ροδόπης και Έβρου συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ώστε να ενημερωθούμε για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα, δεδομένου ότι ο χρόνος κυλούσε πιεστικά και οι Αστυνομικές Σχολές θα έπρεπε να λειτουργήσουν.

Ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι οι παράνομοι μετανάστες από την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής θα μετακινηθούν άμεσα, ενώ στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης θα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ανέφερε 3-4 μήνες ή και περισσότερο εφόσον χρειαστεί) χωρίς να δίνει απολύτως καμία δικαιολογία για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Επίσης μας ανακοίνωσε ότι οι Αστυνομικές Σχολές Κομοτηνής και Διδυμοτείχου θα λειτουργήσουν για την φετινή περίοδο ως Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων, η δε Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, μετά την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών θα παραμείνει κλειστή, χωρίς όμως να μας δώσει τεκμηριωμένη δικαιολογία για τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή αυτή.

Η δε απάντηση του κ. Σταμάτη ότι η επιλογή έγινε κατόπιν κληρώσεως δεν μπορεί να αποτελέσει τεκμηρίωση μιας τόσο σοβαρής για την περιοχή μου κυβερνητικής απόφασης.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης και οι κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην περιοχή μου, και εγείρουν μείζον θέμα ηθικής τάξης και αξιοπιστίας των Υπουργών της Κυβέρνησης οι οποίοι αρνούνται να υλοποιήσουν τα υπεσχημένα από πλευράς τους.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ για την παρέμβαση σας ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της περιοχής μου και να ανακτηθεί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των πολιτών του Νομού Ξάνθης προς τη Κυβέρνηση.

Με τιμή,

Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Νομού Ξάνθης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1. κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
2. κ.κ Παντελέημων
Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου
3. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη
Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
4. κ. Αθανάσιο Μπούρα
Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας
5. κ. Φώτη Καραλίδη
Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης
6. κ.Μιχάλη Στυλιανίδη
Δήμαρχο Ξάνθης