Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Είδηση – βόμβα: Ενώπιον της δικαιοσύνης δώδεκα ιμάμηδες της Θράκης για διδασκαλία του ριζοσπαστικού Ισλάμ


Όλοι οι κατηγορούμενοι ευθύνονται, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, για διάδοση έχθρας και μίσους κατά των ορθόδοξων χριστιανών και των πιστών άλλων θρησκευμάτων

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Με αυξημένα μέτρα ασφάλειας άρχισε χθες η δίκη 12 μουσουλμάνων θρησκευτικών αρχηγών και μιας γυναίκας, τους οποίους οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν για διδασκαλία του ριζοσπαστικού Ισλάμ και αντιδημοκρατικής ιδεολογίας σε πόλεις και χωριά, στη βουλγαρική πλευρά της Ροδόπης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για διάδοση έχθρας και μίσους κατά των ορθόδοξων χριστιανών και των πιστών άλλων θρησκευμάτων στη χώρα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι μουσουλμάνοι καλούνταν στα κηρύγματα στα τεμένη να αποφεύγουν κάθε επαφή με τους πιστούς των άλλων θρησκευμάτων κάτι που επιβάρυνε το παραδοσιακό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και ανεκτικότητας και την ειρηνική συμβίωση των διάφορων εθνοτήτων στη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της εισαγγελίας, οι 12 μουσουλμάνοι ιερείς (ιμάμηδες) και η συγκατηγορούμενή τους διατηρούσαν επαφές και ανέπτυσσαν τις δραστηριότητές τους κατόπιν οδηγιών του διεθνούς ιδρύματος «Αλ Ουακάφ Αλ Ισλαμί», η δράση του οποίου τελεί υπό απαγόρευση σε πολλές χώρες λόγω της διάδοσης του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Οι κατηγορίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είπαν από την πλευρά τους στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας μερικοί από τους εκατοντάδες μουσουλμάνους, που πήγαν στην Πάζαρτζικ για να στηρίξουν ηθικά τους κατηγορούμενους πνευματικούς ηγέτες τους.


Όπως αντιλαμβάνεστε, η είδηση αφορά την βουλγαρική Θράκη, αλλά επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, δεν είναι κακό να τα προσέχουμε αυτά γιατί εύκολα μπορούν να συμβούν και στη δικιά μας πλευρά των συνόρων. Αν δεν συμβαίνουν ήδη, γιατί στην Ελλάδα πολύ αμφιβάλουμε αν θα κινούνταν ποινική διαδικασία σε βάρος θρησκευτικών λειτουργών την σήμερον ημέρα, οτιδήποτε και αν αυτοί διακήρυτταν...


THRAKILIVE