Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Όσα συνέβησαν στις συναντήσεις του Γάλλου Προξένου χθες στην Θράκη

Είδε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφτηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ο νέος Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Christophe Le Rigoleur, συνοδευόμενος από την κ. Μαρίνα Δουλάμη, επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη.Ο Γάλλος Πρόξενος βρίσκεται στην περιοχή πραγματοποιώντας σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με τοπικούς φορείς με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη.


Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Rigoleur ανέφερε: «Ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Γενικός Πρόξενος της Γαλλία στη Θεσσαλονίκη πριν από τρεις εβδομάδες και η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη είναι στην Αλεξανδρούπολη. Με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση, όπου ενημερώθηκα για τις επενδυτικές δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη θα εξετάσω τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων». Τέλος, ο Γάλλος Πρόξενος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο για την υποστήριξη του στο Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέτας», το οποίο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, διατηρεί τη γαλλική παρουσία και δυναμώνει τους δεσμούς της Αλεξανδρούπολης με τη Γαλλία.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επανέλαβε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των ξένων διπλωματών για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, γεγονός που αποδεικνύει, όπως επεσήμανε, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπάκης «Με τον κ. Πρόξενο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας. Τον ενημέρωσα για τις επενδυτικές προοπτικές του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς για δύο έργα που δρομολογούνται, όπως τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων ΧΥΤΥ και μονάδας ανακύκλωσης, μια επένδυση που θα προσφέρει θέσεις εργασίας και πολλαπλά οφέλη στην περιοχή μας, καθώς ακόμη και την προκήρυξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης του γεωθερμικού πεδίου στο Αρίστεινο, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την θέρμανση θερμοκηπίων και ιχθυοκαλλιέργειας, του αεροδρομίου, δημοσίων κτιρίων, ακόμη και χωριών της Τραϊανούπολης».


Συνάντηση με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe LE RIGOLEUR , είχε χθες στο γραφείο του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
Η συζήτησή τους είχε ως στόχο την εύρεση τρόπων συνεργασίας μεταξύ του Έβρου και της Γαλλίας σε επιχειρηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου έκανε εκτενή αναφορά στην άριστη φιλοξενία που προσέφερε η Αλεξανδρούπολη φέτος το καλοκαίρι σε Γάλλους τουρίστες, που οργανωμένα επισκέφθηκαν την περιοχή και ζήτησε αυτό να επαναληφθεί, όχι μόνο την θερινή περίοδο, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού ο Έβρος διαθέτει ένα σημαντικό τουριστικό πακέτο για Θρησκευτικό, Αρχαιολογικό, Ιαματικό και Πράσινο Τουρισμό.

Συμφωνήθηκε ακόμη, κατά την έκθεση SIAL που θα πραγματοποιηθεί από 21-25 Οκτωβρίου στη Γαλλία, το Γαλλικό Προξενείο να κλείσει επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχους φορείς και στις οποίες θα συμμετέχουν επιχειρήσεις του Έβρου, που δήλωσαν ήδη συμμετοχή στην έκθεση.

Ο Γάλλος Πρόξενος επισκέπτεται για πρώτη φορά την περιοχή της Θράκης, αφού πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα. Όπως τόνισε η επίσκεψή του στο Επιμελητήριο είναι σημαντική, αφού ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της περιοχής, αλλά και για το ικανό ανθρώπινο και εργασιακό δυναμικό της. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δεδομένη την επιθυμία και των δύο πλευρών για συνεργασία και συνεχείς συναντήσεις.