Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αβραμόπουλος: «Έχουν γνώση οι φύλακες για την δράση παρακρατικών στην Θράκη»

Αυτό είπε χθες στην Βουλή και περιμένει να του πούμε και μπράβο για την διαπίστωση; Τι κάνει η ελληνική Πολιτεία για να μην συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή μας που κάνει... πάρτι το Τουρκικό Προξενείο;
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Την δράση παρακρατικών οργανώσεων στην Δυτική Θράκη επιβεβαίωσε εμμέσως πλήν σαφώς ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο υπουργός μιλώντας για την μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής αλλά και για ορισμένους που επιχειρούν να την χειραγωγήσουν είπε ότι «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δράση παρακρατικών οργανώσεων στην Θράκη και εκεί έχουν γνώση οι φύλακες».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αβραμόπουλος εξήγησε ότι πολιτκός υπεύθυνος για την μουσουλμανική μειονότητα δεν πρέπει να είναι μόνο ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και τα υπόλοιπα υπουργεία επισημαίνοντας ότι «Δεν είναι εξωτερική υπόθεση η Θράκη».

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα «παραμένι «σθεναρός υποστηρικτής και αρωγός των δίκαιων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των ομογενών μας στην Τουρκία» συμπληρώνοντας ότι «¨τα τελευταία χρόνια, η τουρκική πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και της ενταξιακής της πορείας έχει προβεί σε κάποιες, καταρχήν, θετικές χειρονομίες, για την αποκατάσταση αυθαιρεσιών και αδικιών του παρελθόντος. Μένουν ωστόσο πολλά ακόμα να γίνουν, όπως η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και η δημιουργία συνθηκών που θα διευκολύνουν την επιστροφή των ομογενών στις εστίες τους».

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης τόνισε ότι «θα το ξαναθέσουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα σύνορα είναι σύνορα της Ευρώπης» ενώ σημείωσε ότι πρέπει ο αρμόδιος ευρωπαίος Επίτροπος να επισκεφτεί και την γείτονα χώρα.