Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: 5+1 οι νέοι μνηστήρες της ΣΕΚΑΠ

Εληξε η προθεσμία για το νέο διαγωνισμό και περιήλθαν απρόσμενα πολλές προτάσεις  για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ στα χέρια του ειδικού εκκαθαριστή

        ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Σε 5+1 ανέρχονται πλέον οι υποψήφιοι επενδυτές για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ, που έχουν περιέλθει στα χέρια του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας.


Σύμφωνα με αποκλειστικές και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Μ» ο διαγωνισμός που έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ απέδειξε ότι η πρώην συνεταιριστική εταιρεία καλά κρατεί, αφού συνολικά μαζί με την αίτηση για αυτοδιαχείριση που κατέθεσε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ της ΣΕΚΑΠ, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές (σε πρώτη φάση) είναι 6! Αριθμός σίγουρα μη αναμενόμενος.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων παραμένει βασικός διεκδικητής η εταιρεία των αδελφών Ηλία Παπαδόπουλου από την Θεσσαλονίκη, αλλά και κάποιες από τις εταιρείες που κατά περίεργο τρόπο είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους στην προηγούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος επί διοίκησης Πανταλάκη.

Οι προτάσεις που κατέθεσαν σε αυτή τη πρώτη φάση του διαγωνισμού εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι συνολικά 5+1 μαζί με αυτή του Σωματείου που δεν έχει βέβαια «ζεστό χρήμα» και απλά έγινε για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού, θα αξιολογηθούν και όσες προκριθούν θα ζητηθεί από τις εταιρίες – ενδιαφερόμενους να πραγματοποιήσουν εκ νέου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ ώστε να λάβουν πρόσθετες πληροφορίες για την εταιρία πριν καταθέσουν τη δεσμευτική τους προσφορά.

Πάντως στη παρούσα φάση η ΣΕΚΑΠ διέρχεται ήδη μια τεράστια κρίση, καθημερινή τα σήματά της χάνουν στην ελληνική αγορά και ήδη οι εργαζόμενοι έχουν λαμβάνει μισθούς τριών μηνών που σημαίνει ότι ο νέος επενδυτής θα πρέπει εξ’ αρχής να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, χώρια τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει για την ενδυνάμωση των σημάτων και την κάλυψη σοβαρών αναγκών.

Το πιο πιθανό επίσης ο νέος επενδυτής να επιδιώξει την αγορά των μετοχών της ΣΕΚΕ και του Σωματείου για να μπορεί να κινηθεί απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια στους νέους του στόχους. Άλλωστε με βάση το νυν καταστατικό της εταιρείας, είναι αδύνατον ο νέος επενδυτής να προχωρήσει σε μια να νέα μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας χωρίς τη συγκατάθεση του ποσοστού της ΣΕΚΕ!

Πάντως ήδη την πρόθεσή του να διαθέσει τις μετοχές που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ προς πώληση έκανε γνωστή ο Συνεταιρισμός Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, ο οποίος κοινοποίησε επιστολή στη Deloite ξεκαθαρίζοντας τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες προτίθεται να το πράξει, ποσοστό που ωστόσο δεν επαρκεί για τη κάλυψη των 2/3 των μετοχών ώστε ο νέος επενδυτής να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θέλει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η ΣΕΚΕ, βασικός μέτοχος της συνεταιριστικής εταιρείας έχει να παίρνει περίπου 3.800.000 Ευρώ από το κράτος για την επιδότηση αλλά και την ΣΕΚΑΠ (2-1.800 εκατ. Ευρώ)!!! Και σίγουρα αυτό κάνει δείχνει και το ενδιαφέρον να πάει η ΣΕΚΑΠ σε υγιή επενδυτή.
Ας περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις του συγκεκριμένου θέματος .