Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ισοπαλία 1-1 για Ξάνθη στην Κέρκυρα με δυο γκολ στις... καθυστερήσεις

Επί 90 λεπτά ήταν στο 0-0. Προηγήθηκε με 0-1 η Skoda με τον Βασιλακάκη στο 92 αλλά δεν έμεινε ψύχραιμη και έφαγε γκολ στο 94'

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Η Ξάνθη δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, αν και τελικά έφτασε πολύ κοντά. Η Κέρκυρα δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στο ΕΑΚ του νησιού των Φαιάκων και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1. Δραματικές οι καθυστερήσεις του ματς με τις δύο ομάδες να πετύχουν τα γκολ της αναμέτρησης.


Ο αγώνας ήταν κάτω του μετρίου στο μεγαλύτερο μέρος του. Κέρκυρα και Ξάνθη είχαν από ένα ημίχρονο. Η Κέρκυρα ήθελε τη νίκη μετά από δύο σερί ήττες ενώ και η Ξάνθη επιθυμούσε να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό με βιαστικές επιλογές από τις δύο ομάδες που έδειξαν αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι του ματς. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε στο 92' και ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Kλειστό και νευρικό το πρώτο ημίχρονο. Η Κέρκυρα δεν κατάφερε μπροστά στο κοινό της να αποδώσει το ποδόσφαιρο που θα επιθυμούσε ο Μπάμπης Τεννές. Οι "Φαίακες" είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη καθώς δεν έβρισκαν εύκολα ανοιχτούς χώρους προς την εστία του Λυμπερόπουλου. Αντίθετα, η Ξάνθη φάνηκε περισσότερο απειλητική με τους Πόι, Κιντάνα, Σουάνη και Βασιλακάκη στον άξονα, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν πιο ουσιώδης. Σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες έφθασαν ελάχιστες φορές στο πρώτο ημιχρονο με αξιώσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Το πρώτο τέταρτο ήταν αναγνωριστικό. Την πρώτη καλή φάση την δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 5', με τον Αντεφέμι να μην καταφέρνει να βρεθεί στην πορεία της μπάλας μετά από κεφαλιά του Σουάνη. Η Κέρκυρα προσπάθησε σταδιακά να ανεβάσει τον ρυθμό της με κύριους εκφραστές την αριστερή πλευρά της ομάδας τους Κοντοδήμο και Επστάιν.

Η πρώτη καλή φάση για τους "Φαίακες" δημιουργήθηκε στο 28' με σουτ του Τσίγκα από την μεγάλη περιοχή το οποίο μπλόκαρε με σχετική ευκολία ο Λυμπερόπουλος. Στο 30' το σουτ του Κιντάνα δεν ανησύχησε τον Κωνσταντόπουλο, ενώ στο 31' η κεφαλιά του Στολτίδη για την Κέρκυρα πέρασε άουτ.

Μετά από ένα πεντάλεπτο αγωνιστική πτώσης για τις δύο ομάδες, η Ξάνθη δημιούργησε την σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με εντυπωσιακή κεφαλιά του Βασιλακάκη και εξίσου εντυπωσιακά έδιωξε ο Κωνσταντόπουλος. Η Κέρκυα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με μία αναγκαστική αλλαγή τον Μάρκοβιτς να μπαίνει στην θέση του τραυματία Κοντοδήμου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Κέρκυρα περισσότερο επιθετική και την Ξάνθη να ρίχνει τον ρυθμό της. Οι "Φαίακες" μετά τις οδηγίες του Μπάμπη Τεννές στην ανάπαυλα μπήκαν αφυπνισμένοι στην επανάληψη δείχνοντας κυρίαρχοι του ματς. Στο πρώτο δεκάλεπτο, αμφότερες Ξάνθη και Κέρκυρα, έκαναν από μία αναγκαστική αλλαγή. Ο Καλαντζής για την Κέρκυρα έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με σουτ μέσα από την περιοχή στο 55'.  Η υπεροχή της Κέρκυρας στο μεγαλύτερο μέρος ήταν ανούσια, που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Η Ξάνθη όσο πέρναγε ο χρόνος έριχνε περισσότερο βάρος στην άμυνα με... σποραδικές αντεπιθέσεις.  Ο Επστάιν στο 73' μπήκε απειλητικά στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα προς τον Τσίγκα που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι, έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί.

Οι τραυματισμοί ήταν συνεχής για τις δύο ομάδες. Μετά το 60' οι ομάδες δεν δημιούργησαν ευκαιρίες μέχρι τις καθυστερήσεις του ματς. Ο Πόι άφησε την ομάδα του στο τελευταίο δεκάλεπτο λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να προηγηθούν με τον Βασιλακάκη στο 92' και έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Αντεφέμι, λίγο αργότερα να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Η χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων αποδείχτηκε καθοριστική καθώς ο Μαϊστόροβιτς στο τέλους του αγώνα ισοφάρισε για την Κέρκυρα που πήρέ έναν πολύτιμο βαθμό.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα(Μπάμπης Τεννές): Kώνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Φλαβίνιο, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος(44' Mάρκοβιτς), Γκουστάβο(48' Γιάντσης), Επστάιν, Μακρής.

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Γκλέισον(60' Μπέρτος), Πόι, Σουάνης, Κιντάνα(56' Κατόνγκο), Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας.

Διαιτητής: Μήτσιος(Ηπείρου)
Κίτρινες: Αντεφέμι, Επστάιν, Βάλλας, Καλαντζής