Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μια βροχή θα νας σώσει (εμάς και τη... ΔΕΗ)

Εκεί ελπίζουν για αποκατάσταση των προβλημάτων της ηλεκτροδότησης, που προκλήθηκαν εξαιτίας της υγρασίας και της λάσπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σαν τους Ινδιάνους περίμεναν τα τελευταία 24ωρα οι άνθρωποι της ΔΕΗ, αλλά και οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, να βρέξει, προκειμένου να αποκατασταθεί το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τις διακοπές και τις χαμηλές τάσεις του ρεύματος. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται κάθε φορά που στην περιοχή μας επικρατούν θυελλώδεις νοτιάδες και υγρασία και που προκαλεί έντονα παράπονα από τους καταναλωτές, καθώς η κατάσταση αυτή, ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και ανεπανόρθωτα προβλήματα στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του εκάστοτε νοικοκυριού.

Όπως σχολιάζεται από την πλευρά της ΔΕΗ, πρόκειται για ένα πρόβλημα αναμενόμενο, για το οποίο δεν μπορεί να γίνει κάτι από τεχνικής πλευράς. Ο συνδυασμός υγρασίας, έντονων νοτιάδων και σκόνης που υπάρχει πάνω στους μονωτές των πυλώνων της ΔΕΗ, δημιουργούν τη λάσπη, καλό αγωγό του ηλεκτρισμού. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να προκαλούνται αστραπιαίες διακοπές στο δίκτυο τροφοδοσίας, οι οποίες δεν είναι ικανές να προκαλέσουν βλάβες στις ηλεκτρικές συσκευές, σύμφωνα πάντα με την ΔΕΗ. Ωστόσο, σε περίπτωση βλαβών ο καταναλωτής μπορεί να προσφύγει στη ΔΕΗ και θα ακολουθηθούν όλα όσα προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς για τις διαπιστώσεις των βλαβών και στη συνέχεια των αποζημιώσεων.

Πάντως, από χθες που έβρεξε και κόπασαν οι νοτιάδες, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, με μία μικρή επιφύλαξη να υπάρχει ακόμη, λόγω των υψηλότατων ποσοστών υγρασίας που επικρατούν σε όλη την περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στο νομό μας θεωρείται πως παρατηρούνται οι λιγότερες δυσλειτουργίες σε σύγκριση με τα όσα συμβαίνουν στα δίκτυα άλλων περιοχών της χώρας, πάντα ως συνέπεια των καιρικών φαινομένων.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/