Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Πεταλωτής σχολιάζει Ξυνίδη για τα μυστικά κονδύλια που υπέγραψε

Και στο press room έφτασε το θέμα με τα 400.000 ευρώ

Τι ανέφερε ο Κομοτηναίος κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Ξανθιώτη αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας;




«Ο κ. Ξυνίδης είναι ξεκάθαρος, έχει δώσει τις απαντήσεις του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη σε υπόθεση διάθεσης μυστικών κονδυλίων στην εκλογική του περιοχή..

Ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην απάντηση που έχει δώσει ο κ. Ξυνίδης προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη «που στηρίζει η ΝΔ» στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι με εντολή του κ. Ξυνίδη αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η απόφαση για το κονδύλι, χωρίς ο ίδιος να είναι υποχρεωμένος να το κάνει από το νόμο για τη «Διαύγεια», πράγμα «που σημαίνει ότι δεν είχε τίποτα να κρύψει».

Επιπλέον, είπε ότι ο κ. Ξυνίδης εξηγεί ότι πρόκειται για μια έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικού εντάλματος αποπληρωμής, ένταλμα που, όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, δεν έχει εκδοθεί ακόμη και άρα δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ.

«Ο κ. Ξυνίδης δεν έχει δώσει εντολή και δεν έχει εγκρίνει καμία δαπάνη όσο προΐσταται αυτής της υπηρεσίας», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Επιπλέον, μέσω της απάντησής του ο κ. Ξυνίδης καλεί τον υποψήφιο περιφερειάρχη να ρωτήσει τους πρώην υπουργούς Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ κ.κ. Καλαντζή και Τζίμα, τι είναι αυτά τα κονδύλια και πού τα έχουν χρησιμοποιήσει.

«Κανείς υπουργός του ΠΑΣΟΚ πάντως ούτε έχει δώσει εντολή για να υπάρχουν τέτοια κονδύλια ούτε τα έχει χρησιμοποιήσει», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και σημείωσε ότι πρόκειται για αποπληρωμή από το παρελθόν και ότι συνεπώς αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι υπουργοί της ΝΔ.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης και του κ. Ξυνίδη προσωπικά, ότι οποιοδήποτε ποσό καταβληθεί, ενδεχομένως στο μέλλον, από το κονδύλι αυτό, θα έχει πλήρως εξεταστεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις και θα συνοδεύεται από αντίστοιχη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Πηγή:  http://www.newpost.gr/