Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στις 5.15μμ η κρίσιμη αναμέτρηση Κέρκυρα - Ξάνθη στη Σούπερ Λίγκα

Για μια νέα αρχή η ομάδα της Θράκης, έστω και με υπηρεσιακό προπονητή

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
ΤΟ PREGAME ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Ένα καινούργιο ξεκίνημα και το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο αναζητεί η Skoda Ξάνθη στον νησί των Φαιάκων το Σάββατο (17:30 ΝOVA), απέναντι στην ομάδα της Κέρκυρας, την οποία και αντιμετωπίζει για την 10η αγωνιστική της Superleague. Βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος και μετά από 9 αγώνες η Ξανθιώτες το μόνο που κατάφεραν είναι να πάρουν μόνο μια νίκη εντός έδρας και 4 ισοπαλίες, αδυνατώντας να κερδίσει ισάξιες ομάδες στην έδρα της και μάλιστα να δεχτεί δύο βαριές ήττες από Λάρισα και Ολυμπιακό. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση από τον πάγκο της δύο προπονητών έως τώρα, του Νίκου Κεχαγιά, αλλά και του Γιώργου Παράσχου, αλλά και με τις εικόνες της ομάδας στην περσινή χρονιά που πάλευε για την σωτηρία της να είναι νωπές, η απογοήτευση στην Θρακιώτικη ομάδα, αλλά και στον κόσμο της είναι στο ζενίθ.

Στον πάγκο της ομάδας θα είναι για πρώτη φορά ο Νίκος Παπαδόπουλος, που αρχικά είχε έρθει ως βοηθός του Παράσχου, αλλά μετά την απομάκρυνσή του, έμεινε αυτός να κουμαντάρει την ομάδα, μέχρι να βρεθεί κάποια λύση και με βοηθό του τον Πάρη Ζουμπούλη. Εξ αρχής και τα προβλήματα για τον τρίτο Έλληνα τεχνικό που κάθεται φέτος στον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας, αφού εκτός πλάνων θα είναι ο Στιούαρτ, που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στην Αγγλία και αναμένεται σύντομα στην Ξάνθη για να συνεχίσει την αποθεραπεία του, ενώ ο Κίμ Τζάγκι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση για να καλύψει την αριστερή πτέρυγα, πράγμα που ανάγκασε τον προπονητή του να δοκιμάσει και άλλα σχήματα στην προπόνηση. Αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί στα αριστερά υποψήφιοι για την θέση αυτή είναι ο Τσουμάνης που συμπεριελήφθη στην αποστολή, αλλά και ο Μπέρτος, που αν αγωνιστεί στα αριστερά θα αφήσει τους Φλίσκα και Κομεσίδη να διεκδικούν την δεξιά πτέρυγα. Στα στόπερ πιθανότατα ο Κωστούλας και ο Βάλλας θα πάρουν θέση, ενώ στο κέντρο Αντεφέμι, Μπόατενγκ, Μαρσελίνιο και Πόι να είναι πιο έτοιμοι για την βασική 11άδα, ενώ ο Κατόγκο και Κιντάνα διεκδικούν μια θέση σ' αυτήν. Όλοι αυτοί λίγο πίσω από τον Έλιγκτον. Βροντάρας ή Λυμπερόπουλος είναι το ερωτηματικό που θα λυθεί την τελευταία στιγμή.

Στην αποστολή ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Λυμπερόπουλο, Σάντος, Κωστούλα, Κομεσίδη, Μπέρτο, Τζάγκι, Βάλλα, Φλίσκα, Μπόατενγκ, Στρμπά, Κατόνγκο, Κιντάνα, Πόι, Σουάνη, Βασιλακάκη, Έλιγκτον, Τσουμάνη, Βρονταρά και Μαρσελίνιο. Εκτός αποστολής παρέμειναν οι Μπεκαμένγκα, Στιούαρτ, Γκσπούρνιγκ, Σταθάκης και Μπούγκα που είναι τραυματίες, ενώ οι Μάνταλος, Καθάριος, Αλτιπαρμακόφσκι και Ζαρόπουλος θα αγωνιστούν με τους Νέους.

Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στην Κέρκυρα, ήταν την σεζόν 2006-07, χρονιά που είχε υποβιβαστεί η Κέρκυρα και το σκορ είχε λήξει ισόπαλο και χωρίς τέρματα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Μήτσιος (Ηπείρου), με βοηθούς τους κ. Τάτση (Ηπείρου) και κ. Δημητριάδη (Καστοριάς), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Κομίνης (Θεσπρωτιάς).

Επιστροφή στο ΕΑΚ για την Κέρκυρα μετά από καιρό, αφού μέχρι τώρα που αγωνιζόταν στην Πάτρα και ήταν ξενιτεμένη αντί για γηπεδούχος. Τώρα για πρώτη φορά φέτος θα αγωνιστεί στην έδρα της με τους οπαδούς της κόντρα στην Skoda Ξάνθη, πάντα όμως το γήπεδο παραμένει σε άγνωστη κατάσταση.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/