Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στην Βουλή τα "απόρρητα" του Ξυνίδη από 5 βουλευτές της ΝΔ στην ΑΜ-Θ

Παραμένει ακόμα και παραμονή των εκλογών ψηλά το μείζον θέμα των 400.000 ευρώ που δύο εβδομάδες πριν πρώτο στην περιοχή μας ανέδειξε το Thrakilive , αναδημοσιεύοντας το "Βήμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Ψηλά την επικαιρότητα ακόμα και παραμονή του δεύτερου γύρου των εκλογών παραμένει το θέμα των 400.000 ευρώ που υπέγραψε για απόρρητες δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

Συγκεκριμένα, οι πέντε βουλευτές της Ν.Δ.  στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με επερώτησή τους στη Βουλή ζητούν απαντήσεις για την έγκριση απόρρητων δαπανών των 400.000 ευρώ από τον κ. Ξυνίδη που προορίζονται για τους Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να αναφέρεται που διοχετεύτηκαν οι απόρρητες δαπάνες που ενέκρινε ο Υπουργός κ. Ξυνίδης.

Ζητούν ακόμα να μάθουν ποιος ο σκοπός της προκλητικά υψηλής απόρρητης δαπάνης εν μέσω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, κατά την οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει άγρια λιτότητα για τους πολίτες και αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων στο «βωμό» του περιορισμού των κρατικών δαπανών!


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Θέμα: Έγκριση απόρρητων δαπανών, ύψους 400.000 ευρώ, από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης λίγες ημέρες πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές


Προκαλούν σοβαρά ερωτήματα οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ» στις 31-10-2010 για την υπογραφή Απόφασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη με θέμα την έγκριση απόρρητων δαπανών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης, ύψους 400.000 ευρώ, στις 22-10-2010, δηλαδή εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Απόφαση (αρ.πρωτ.5668) εγκρίνεται η επιβάρυνση του προϋπολογισμού κατά το ανωτέρω ποσό και η έκδοση αντίστοιχου χρηματικού εντάλματος πληρωμής.


Το γεγονός προκαλεί εύλογα ερωτήματα που απαιτούν άμεσης απάντησης, δεδομένου ότι:


Πρώτον, δεν διευκρινίζεται ο τελικός προορισμός και ο σκοπός της ιδιαίτερα υψηλής δαπάνης που υπεγράφη εν μέσω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, κατά την οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει άγρια λιτότητα για τους πολίτες και αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων στο «βωμό» του περιορισμού των κρατικών δαπανών!


Δεύτερον, η Υπογραφή της σχετικής Απόφασης έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες, ως γνωστόν, η κυβέρνηση έδωσε μείζονα πολιτικό χαρακτήρα θέτοντας απροκάλυπτα στους πολίτες το εκβιαστικό δίλημμα «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ή εθνικές εκλογές».


Τρίτον, η προκλητικά υψηλή απόρρητη δαπάνη προορίζεται για τους Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου ως γνωστόν εκλέγονται βουλευτές ο υπογράφων Υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής και άλλα κυβερνητικά στελέχη.


Όλα αυτά κινούν σοβαρές υποψίες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διάθεση κρατικών κονδυλίων προς εξυπηρέτηση των μικροκομματικών επιδιώξεών της κυβερνητικής πλευράς και ιδιαίτερα συγκεκριμένων στελεχών της που εκλέγονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί.


1. Συνάδει με την πολιτική σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση η Απόφαση για τη δαπάνη των 400.000 ευρώ που υπέγραψε, χωρίς καμία αιτιολογία, ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης λίγες ημέρες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές;


2. Που διοχετεύτηκαν οι απόρρητες δαπάνες που ενέκρινε ο Υπουργός κ. Ξυνίδης και με ποια αιτιολογία;


3. Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου που τον τελευταίο χρόνο επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι «Λεφτά υπάρχουν. Πού πήγαν τα λεφτά;» γνωρίζει κι εγκρίνει τους χειρισμούς του κ. Ξυνίδη;


Οι επερωτώντες βουλευτές


1. ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΔΡΟΣ


2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,


3. ΤΖΙΜΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ


4. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ


5. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ