Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Νέο χτύπημα στον Ξυνίδη: Πληρώσαμε 13.000€ για να αλλάξει επιπλα!

Μετά τα 400.000 ευρώ "απόρρητα κονδύλια", νέα "βόμβα" σκάει στο γραφείο του Ξανθιώτη Υπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ"



Στις 6 Σεπτεμβρίου ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης βρίσκει τον Σωκράτη Ξυνίδη στη θέση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μπαίνει στο υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά σύντομα αντιλαμβάνεται ότι στο κτίριο της οδού Μεσογείων δεν υπάρχει γραφείο για να καθίσει. Το πρόβλημα δημιουργεί αναστάτωση στις υπηρεσίες του υπουργείου, που αναζητούν χώρο για να «βολέψουν» το νέο υφυπουργό ο οποίος, παρότι δεν είναι συχνός επισκέπτης της πρωτεύουσας, έπρεπε να έχει υπουργικό γραφείο και στην Αθήνα.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες ώστε οι υπεύθυνοι του κτιρίου της Μεσογείων να βρουν λύση. Ετσι μόλις πριν λίγες ημέρες, αποφασίστηκε το γραφείο του Ξανθιώτη πολιτικού να είναι στο δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου. Για να βρει όμως χώρο ο κ. Ξυνίδης θα έπρεπε ένας αριθμός υπαλλήλων να μετακομίσει και να στριμωχτεί σε κάποια άλλα γραφεία. Παράλληλα ο νέος χώρος έπρεπε να διαμορφωθεί κατάλληλα σε υπουργικό γραφείο, με βαψίματα, χωρίσματα και γυψοσανίδες.

Εκείνο βέβαια που δεν μπόρεσαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου να εξασφαλίσουν ήταν η επίπλωση του γραφείου. Αξιο απορίας βέβαια είναι το πώς γίνεται ένα σύγχρονο σε υποδομές και εγκαταστάσεις υπουργικό συγκρότημα όπως αυτό της οδού Μεσογείων να μη διαθέτει γραφεία και καρέκλες.

Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν τσιγκουνεύτηκαν τα χρήματα του υπουργείου και με εντολή του νέου υφυπουργού παρήγγειλαν τα έπιπλα για τον πλήρη εξοπλισμό των γραφείων. Σύμφωνα λοιπόν με υπουργική απόφαση -ΑΠ:11942 της 26ης Οκτωβρίου- ο κ. Ξυνίδης ως αναπληρωτής υπουργός διέθεσε περίπου 5.000 ευρώ για να επιπλώσει το νέο του γραφείο. Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τα σχέδια της σειράς SKOUROPOULOS της NEOSET στην οποία αποφασίσθηκε να γίνει και η απευθείας ανάθεση του έργου.

Στον αναλυτικό κατάλογο της παραγγελίας αναφέρονται το έπιπλο του γραφείο μαζί με το βοηθητικό και τη συρταριέρα, ένα τραπέζι αναμονής, ένα «διευθυντικό» κάθισμα καθώς και δύο καθίσματα επισκεπτών συνολικής αξίας 1.875 ευρώ.

Στην παραγγελία περιλαμβάνονται ακόμη ένα τραπέζι συμβουλίου με 8 καθίσματα αξίας 1.568 ευρώ. Τα δε έπιπλα της αίθουσας αναμονής των επισκεπτών του Σωκράτη Ξυνίδη είναι ένας καναπές, δύο πολυθρόνες και ένα τραπέζι συνολικής αξίας 2.134 ευρώ.

Μία εβδομάδα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου, με νέα υπουργική απόφαση γίνεται μια δεύτερη παραγγελία επίπλων για το γραφείο του κ. Ξυνίδη. Αυτή τη φορά με την ΑΠ:12254 γίνεται η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία KAS ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ για να αγοραστούν 2 γραφεία, 20 συρταριέρες, 20 ντουλάπες, 35 καθίσματα και 15 καλόγεροι γραφείου με συνολική τιμή 8.354 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή η επίπλωση του γραφείου του υφυπουργού και της γραμματείας του κόστισε 13.155 ευρώ και μάλιστα για ένα γραφείο από το οποίο ο κ. Ξυνίδης λάμπει διά της απουσίας του, αφού οι υποχρεώσεις του για την παρακολούθηση όλων των θεμάτων του πρώην υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης τον κρατούν τις περισσότερες ημέρες του μήνα στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και ο υφυπουργός έρχεται στην πρωτεύουσα μονάχα τις ημέρες που συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, φρόντισε να εξοπλίσει πλήρως και φυσικά με το αζημίωτο και ένα δεύτερο γραφείο στην Αθήνα.

Από τη Θεσσαλονίκη, πάντως, ο κ. Ξυνίδης δημιούργησε πρόσφατα ένα πλήθος ερωτηματικών με μια ακόμη απόφασή του η οποία, αυτή τη φορά, δεν αφορά στην αγορά επίπλων, αλλά στην εκταμίευση από τα κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης του ποσού των 400 χιλιάδων ευρώ, στις 22 Οκτωβρίου, για την πληρωμή «απόρρητων δαπανών». Χρήματα που ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί για ποιο σκοπό δαπανήθηκαν σε μια περίοδο που ήταν και προεκλογική.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» έκανε λόγο για όργια φημών σχετικά με οργανωμένη επιχείρηση εξαγοράς ψήφων προς όφελος των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, ειδικά από πληθυσμιακές ομάδες της Θράκης που έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο, όπως για παράδειγμα οι Ρομά των ακριτικών περιοχών. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης -που είναι και η εκλογική περιφέρεια του κ. Ξυνίδη- είχε ξεσπάσει ένα όργιο φημών για τη διαρροή μαύρου πολιτικού χρήματος που σκοπό είχε την εξαγορά ψήφων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το όργιο των φημών είχε έρθει να ενισχύσει και ένα ακόμη περίεργο δημοσίευμα του «Βήματος» στις 31 Οκτωβρίου που έκανε λόγο για ένα πακέτο μισού εκατομμυρίου ευρώ το οποίο, με τη μορφή μυστικών κονδυλίων, είχε φτάσει στη Θράκη. Ανεξαρτήτως της φημολογίας, ο Σωκράτης Ξυνίδης ανέλαβε προσωπικά τη στήριξη τόσο του υποψήφιου περιφερειάρχη Α. Μακεδονίας-Θράκης Αρη Γιαννακίδη όσο και των «πράσινων» υποψηφίων δημάρχων όλων των δήμων του Καλλικράτη στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Κύκλοι του Μαξίμου εκτιμούν ότι η «παρέμβαση» Ξυνίδη στην Περιφέρεια δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς, καθώς ο υποτιθέμενος «περίπατος» Γιαννακίδη μετατράπηκε σε αμφίρροπο ντέρμπι με το γαλάζιο μονομάχο Γιώργο Παυλίδη, προκαλώντας μια σχετική δυσαρέσκεια για το έργο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, που χρεώθηκε τις φήμες για τις απόρρητες δαπάνες των 400 χιλιάδων ευρώ και εσχάτως τις χιλιάδες των ευρώ που απλόχερα δαπάνησε για το «αθηναϊκό» του γραφείο.


Πηγή:  http://www.apokalypseis.gr/