Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στη Βουλή φέρνει η Ρενταρή τα προβλήματα της Σαμοθράκης


Υποβαθμίστηκε σε χαμηλής επάνδρωσης το στρατόπεδο

Δεν ελήφθησαν οι ιδιατερότητες για την πληρωμή επαγγελματιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Δύο αναφορές προς τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή- Τέντε.


Η κα Ρενταρή επικαλούμενη τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, ζητά εξηγήσεις από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη στην πρώτη, σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι το στρατόπεδο του νησιού (ΤΔ/41 ΣΠ) υποβιβάστηκε σε χαμηλής επάνδρωσης από υψηλής που ήταν μέχρι πρόσφατα.

Όπως τονίζει στο κείμενο της αναφοράς της προς τον κ. Βενιζέλο, το γεγονός αυτό, αν τελικά ισχύσει, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την δυσμενή οικονομική κατάσταση του νησιού αφού ο στρατός ήταν η μόνη πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία.

Στην δεύτερη αναφορά προς την κα Κατσέλη, η κα Ρενταρή ζητά από την αρμόδια υπουργό ναενημερωθεί σχετικά με το καθεστώς που ισχύει στην πληρωμή εισφορών των επαγγελματιών του νησιού της Σαμοθράκης, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι ιδιαιτερότητες του νησιού.
 
.