Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Θολό το τοπίο για απολύσεις στις ΔΕΚΟ


Με νέες αμφίσημες δηλώσεις επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ PRESS ROOM

Με νέες αμφίσημες δηλώσεις επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στο ζήτημα των απολύσεων στις ΔΕΚΟ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το να ανοίγουμε ζήτημα απολύσεων στις ΔΕΚΟ χωρίς να έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την κυβέρνηση, είναι άκυρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ότι και για τον δημόσιο τομέα, ενώ είναι γνωστό ότι ο στενός δημόσιος προστατεύεται συνταγματικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα προστατέψει όσο μπορεί τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε μέχρι τώρα εγγυάται ότι από εδώ και πέρα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους στόχους που έχουμε βάλει, θα βγούμε από την κρίση και ανέφερε ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όσα έσοδα υπολείπονται θα καλυφθούν και με την περαίωση και με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με τα τέλη κυκλοφορίας και με άλλα στοιχεία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως πρέπει να εξεταστούν και πιθανές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας... Εάν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις και περισσεύουν άνθρωποι στο δημόσιο, θα πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση των απολύσεων στο δημόσιο», δήλωσε.


Πηγή:  http://www.skai.gr/