Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η απάντηση Ξυνίδη στον Παυλίδη για τα απόρρητα κονδύλια

Τι αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο του και ποιες αιχμές αφήνει για τους πρώην ΥΜΑΘ Τζίμα και Καλατζή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



«Η εργολαβία της προσωπικής μου λασπολογίας από τον Ελεύθερο Τύπο δεν είναι κάτι το οποίο με εντυπωσιάζει. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το κομματικό έντυπο της Ν.Δ. επιδιώκει συχνά-πυκνά και με κάθε τρόπο να με κάνει πρωτοσέλιδο. Άλλωστε υπάρχουν οι νόμιμοι τρόποι για την ηθική μου αποκατάσταση. Εκείνο που πραγματικά με αιφνιδίασε είναι η ανακοίνωση του αυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Παυλίδη που δηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, για την πληρωμή απόρρητων δαπανών της Γραμματείας και αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα έγκρισης της δαπάνης. Γνωρίζει όμως ή εν πάση περιπτώσει θα όφειλε να γνωρίζει ότι:

1) Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με εντολή μου, παρότι ο Νόμος “Διαύγεια” ορίζει ότι προκειμένου περί απορρήτων δαπανών, δεν έχω τέτοια υποχρέωση. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση αυτή, κανείς δεν θα ήξερε την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Παυλίδης δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι προχώρησα με δική μου πρωτοβουλία σε μια τέτοια κίνηση γιατί ξεπερνά την πολιτική και ατομική του φιλοσοφία.

2) Εάν ο κύριος Παυλίδης διερωτάται για ποιους λόγους υπήρξε τέτοια απόφαση, καλά θα κάνει να ρωτήσει τον Καβαλιώτη κ. Καλαντζή και τον Δραμινό κ. Τζίμα, συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια, σε τι συνίσταται αυτό το κονδύλι και τι δαπάνες πρέπει να πληρωθούν. Ακόμη να πουν στην κοινωνία πως το διαχειρίστηκαν. Το θέλουν;

3) Πρόκειται για έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Το ένταλμα αυτό δεν έχει καν εκδοθεί ακόμη, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Άρα ευρώ δεν έχει διατεθεί.

4) Επί των ημερών μου στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης δεν έχει γίνει ούτε εγκριθεί καμία δαπάνη που να αφορά απόρρητες δαπάνες. Τι συνέβαινε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας; Θα μας απαντήσουν ο κ. Καλαντζής και ο κ. Τζήμας τι κονδύλια απόρρητων δαπανών διέθεσαν;

5) Οποιοδήποτε ποσό θα καταβληθεί, ενδεχόμενα στο μέλλον, από το κονδύλι αυτό, θα έχει πλήρως εξετασθεί ότι πληρεί τις προϋποθέσεις και συνοδεύεται από παραστατικά, άλλωστε τυγχάνει της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όλοι στη Θράκη γνωρίζουν ποιος διέθεσε μαύρη πολιτική δύναμη την Κυριακή που πέρασε. Ποιοι έδωσαν γην και ύδωρ για την ψήφο. Υπομονή η Κυριακή είναι κοντά γιατί στην μικρή μας κοινωνία όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο απέναντί μας. Ο κύριος Παυλίδης απέδειξε ότι δεν ξεχνά τον κακό του εαυτό».