Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

«Κανένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορα»

Μ' αυτό το σύνθημα ξεπροβοδίστηκε  το πρωί το τάγμα που αναχώρησε από την Ξάνθη για το Κόσσοβο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ THN ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 


'Από το Πετροχώρι, της Ξάνθης και το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη όπου συναντηθήκαμε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. και του Μ.Α.Σ. το πρωί της 11η Νοέμβρη 2010, για να δυναμώσουμε τον αγώνα του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης προς τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου και όλων των Βαλκανίων.

Την ίδια ώρα που κατακρεουργούνται δικαιώματα του λαού μας, αλλά και όλων των λαών της ΕΕ, στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, ξοδεύονται δις ευρώ για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, την ίδια ώρα που προωθείται η συνδιαχείριση στο Αιγαίο, απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα…η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στέλνει στο Κόσσοβο το 645 ΜΤΠ.

Το ΝΑΤΟ στο ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα και μετά τους πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ κλιμακώνει επιχειρησιακά τη δράση του σε όλο τον πλανήτη.

Στην περιοχή μας εκδηλώνονται έντονα οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, αντιπαραθέσεις πολλών κρατών και μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και γι' αυτό θεωρούμε ότι οι εξελίξεις εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

Η κατάσταση στη γειτονιά μας γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη από τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού και την επιτάχυνση των σχεδιασμών για την πλήρη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και την οριστικοποίηση της διχοτόμησης στην Κύπρο, διαιωνίζοντας την τουρκική κατοχή στο Νησί.

Αντιπαλεύουμε τις αλλαγές συνόρων και αγωνιζόμαστε να φύγουν τα ξένα στρατεύματα, ο ευρωστρατός και το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια. Λέμε ΟΧΙ στις νέες αμερικανικές βάσεις και πυρηνικά στα Βαλκάνια. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές σε άλλες χώρες. Λέμε ΟΧΙ στο μισθοφορικό στρατό και στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες.

Η Επιτροπή Ειρήνης, το Π.Α.ΜΕ και το Μ.Α.Σ. απευθύνονται στους εργάτες και τις εργάτριες, στα λαϊκά στρώματα, στους επιστήμονες, στους καλλιτέχνες, στις μητέρες και τους πατεράδες, στους νέους και τις νέες, στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους, στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων που προβληματίζονται για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο εργατικό - λαϊκό - νεολαιίστικο κίνημα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ για τις ΑΝΑΓΚΕΣ του ΝΑΤΟ ΚΑΙ της Ε.Ε.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ από ΟΛΑ τα ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ, από ΟΛΕΣ

τις ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από το ΝΑΤΟ κι από ΟΛΟΥΣ τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. STOP στους ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ'.