Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Kλείνουν πρεσβείες λόγω οικονομικής κρίσης

Σε ποιες επτά χώρες μπαίνει λουκέτο στις διπλωματικές αντιπροσωπίες για λόγους οικονομίας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο κλείσιμο επτά πρεσβειών της θα προχωρήσει μέχρι την άνοιξη η γειτονική μας Βουλγαρία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας οι πρεσβείες σε Σουδάν, Ανγκόλα, Ζιμπάμπουε, Τυνησία, Καμπότζη, Ταϊλάνδη και Μεξικό θα κλείσουν για οικονομικούς λόγους.

Ο υπουργός θα προτείνει στην κυβέρνηση να κλείσει τις πρεσβείες της σε τέσσερις ακόμα αφρικανικές χώρες (Σουδάν, Ανγκόλα, Ζιμπάμπουε και Τυνησία), σε δύο ασιατικές (Καμπότζη και Ταϊλάνδη) και σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής (το Μεξικό).

«Το ζήτημα για μας είναι καθαρά οικονομικό», υπογράμμισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι το κλείσιμο των πρεσβειών «δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως επανεκτίμηση των διμερών σχέσεων της Βουλγαρίας με τις χώρες αυτές».

Τέλος, το 2011 η Βουλγαρία θα απολύσει 101 εργαζόμενους στις διπλωματικές της αποστολές στο εξωτερικό: 21 διπλωμάτες και 80 μέλη του τεχνικού προσωπικού, κατέληξε ο βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών.

Συμπέρασμα; Οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα ξεκίνησαν στη γειτονιά μας και μάλιστα από τις διπλωματικές αρχές. Και όταν κάτι γίνεται στο σπίτι του γείτονα, να είστε σίγουροι ότι δεν θα αργήσει να έρθει και στο δικό μας. Ειδικά από τη στιγμή που είμαστε σε χειρότερη μοίρα...