Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δηλώσεις Πεταλωτή για θέματα υποδομών στην Θράκη

Μετά από σύσκεψη με Μαγκριώτη στο αρμόδιο υπουργείο, ενημερώθηκε για την πορεία του Κάθετου Άξονα, το Νοσοκομείο Κομοτηνής και τη Σχολική Στέγη

ΜΑΘΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ενημέρωση που είχε, στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη για θέματα υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δήλωσε τα εξής:

«Οι παριστάμενοι ενημερωθήκαμε αναλυτικώς και ενδελεχώς για την πορεία των υποδομών και δημοσίων έργων στην περιοχή μας. Ως προς τον κάθετο άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας και παρά την κινδυνολογική παραφιλολογία, οι εργασίες ουδέποτε σταμάτησαν. Το ορεινό τμήμα του ( Πάνδροσος- σύνορα) που είναι και το μεγαλύτερο, ολοκληρώνεται και παραδίδεται μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Το πεδινό τμήμα (Πάνδροσος – σύνδεση με Εγνατία οδό), που είναι και το μικρότερο, λόγω χρόνιας καθυστέρησης στη χάραξη, υπάρχει πλέον προγραμματισμός να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.

Συνεπώς, με τα χρονοδιαγράμματα αυτά ουσιαστικά η χρήση του καθέτου άξονα Ελλάδος- Βουλγαρίας θα δοθεί στην κυκλοφορία φέτος παρέχοντας όλες τις σημαντικές δυνατότητες, όχι μόνον για την περιοχή της Θράκης , αλλά και για τη χώρα συνολικά.

Ακόμη, υπήρξε ενημέρωση και από τον παριστάμενο Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη και από την ηγεσία της ΔΕΠΑΝΟΜ για την πορεία του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής , επιχειρώντας να αντιμετωπιστούν το συντομότερο όλες οι απαιτούμενες προεργασίες ώστε να αρχίζει το συντομότερο δυνατό η κατασκευή του.

Τέλος, παρουσία και της ηγεσίας του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), ενημερώθηκα για τον σχεδιασμό του διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι πολλές εξαγγελίες επί Νέας Δημοκρατίας ήταν ανυπόστατες, χωρίς δεσμευμένη χρηματοδότηση και γίνονταν μόνο για προεκλογικούς λόγους. Δόθηκε εντολή να συστηματοποιηθεί με τρόπο ρεαλιστικό και πραγματικό το έργο της σχολικής στέγης σε συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, εξετάζοντας την κάθε ανάγκη χωριστά».

.