Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Θετικά τα αποτελέσματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εβρου


Επίκειται αύξηση
του μετοχικού κεφαλαίου

ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2010;


Ικανοποιητικά, θεωρεί τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου (ΣΤΕ). Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε συνειδητή αύξηση των χορηγήσεων περίπου στο 12%, η ρευστότητα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα στο 24% περίπου με αποδεκτό το δείκτη του 20%, η Κεφαλαιακή επάρκεια στο 19% περίπου με ελάχιστο το 12%, ενώ η κερδοφορία παρέμεινε στα περσινά επίπεδα, περίπου στο 1/400.

«Θεωρούμε ικανοποιητικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 δεδομένου ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους» σχολίασε στο enet.gt ο Διευθυντής της ΣΤΕ Αλέξης Αποστολίδης υπογραμμίζοντας ότι παραμένει στις προτεραιότητες της Τράπεζας η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι η ΣΤΕ έχει καταθέσει από τον Νοέμβριο του 2010 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό φυλλάδιο επιδιώκοντας την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και αναμένει την απάντηση. «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δυστυχώς λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες και με τους δικούς της ρυθμούς. Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ δεν περίμενα ότι θα είχαμε αυτήν την αργοπορία», είπε ο κ. Αποστολίδης. Για το ενδεχόμενο ίδρυσης μιας ισχυρής Τράπεζας στη Βόρεια Ελλάδα με την συνεργασία των Τραπεζών Έβρου, Σερρών, Δράμας, Κοζάνης και Πιερίας, ο κ. Αποστολίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Τράπεζας,καθώς το θέμα αυτό βρίσκεται ακόμη σε διερευνητικό στάδιο.


Πηγή:  http://www.enet.gr/